Kendi Haftalarinda Sergi Açtilar

Gençlik Haftasi Münasebetiyle Erzurum Yurt Müdürlügü’nde kalan ve Atatürk Üniversitesi ile ETÜ’de ögrenim gören ögrenceler tarafindan yapilan Resim Sergisi açildi. Oldukça begenilen ve birbirinden güzel eserlerin ortaya çiktigi serginin açilisi yapildi.

Kendi Haftalarinda Sergi Açtilar
Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, Yakutiye Ilçe Müdürü Suat Yilmaz ile Yurt Müdürlerinin de katildigi resim sergisinin açilisini el emegi göz nuru ile eserleri hazirlayan ögrenciler açti. Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, ögrenimleri ile birlikte sanatsal faaliyetlere imza atan gençleri tebrik etti. Öztürk, “Birbirinden güzel ve anlamli resim çalismalarina imza atarak sergi açan ögrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Tasdemir: Resim çizmek ilgimi çekmistir

Atatürk Üniversitesi Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programi Ögrencisi Sema Tasdemir, açilis töreninde yaptigi konusmada “Küçüklügümden beri resim çizmek, boya yapmak hep ilgimi çekmistir. Yetenegimi 4.sinifta okulumuzda verilen Görsel Sanatlar dersinde resim hocam fark etti. Açilan resim kurslarina katilimimi saglayarak bu yetenegimi ön plana çikartti. Sonrasinda ortaokulda 7.siniftayken yaptigimiz güzel çalismalarimiz için resim sergisi açildi. O sergiden sonra ilgim daha da çok artmaya basladi ve çizim yapmayi, boyamayi birakmadim çünkü yetenegimi daha çok gelistirmek istedim. Resim yapmak bana bambaska duygular yasatiyor” dedi.

Resim Çizmek hayatimin bir parçasi oldu

Çizerken, boyarken saatlerin nasil geçtigini hiç fark etmedigini ifade eden Tasdemir, “Resim çizmek benim hayatimin bir parçasi. Üniversiteye baslarken Erzurum Gençlik Merkezi tarafindan açilan resim kurslarina katilarak birden fazla eserler yaptim. Tabi bu çok degerli Resim Hocam Selma Memoglu Yesilyurt sayesinde oldu. Beni en çok destekleyen, sanata daha çok bagli olmami saglayan Selma Hocama ve bize bu imkanlari sunan Gençlik Merkezine çok tesekkür ederim. Resim ögretmenligini neden okumadigimi sorarsaniz okudugum bölümü de severek ve keyifle okuyorum, sanatsiz da yapamiyorum. Cümlelerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün su sözleriyle bitirmek istiyorum; ‘Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir’ Bende bu düsünceyle çalismalarima devam edecegim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA