Baskan Çelik Hemsehri Dernekleriyle Bulustu

Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, beraberindeki Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Ismail Bilen ile birlikte Manisa’daki hemsehri derneklerinin yönetici ve temsilcileriyle bulustu.

Baskan Çelik Hemsehri Dernekleriyle Bulustu
Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, beraberindeki Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur Ismail Bilen ve AK Parti Sehzadeler Ilçe Baskani Mehmet Emin Çipiloglu ile birlikte Manisa’daki hemsehri derneklerinin yönetici ve temsilcileriyle bir araya geldi. Görevde olduklari 9 yil boyunca hemsehri derneklerini önemseyerek onlarla birlikte sosyal ve kültürel faaliyetler gerçeklestirdiklerini animsatan Baskan Çelik "Anadolu’nun ya da gönül cografyamizin muhtelif yerlerinden sehrimize gelip yasayan her bir vatandasimizi önemsiyoruz. Onlara deger veriyoruz. Bir zenginlik olarak kabul ediyoruz. Anadolu’nun dört bir yaninin güzelliklerini, kültürünü Manisa’ya getirip tanitmak bizim gücümüze güç katar diye inaniyoruz. Farkliliklar bizim için bir çatisma unsuru degildir. Bir zenginliktir yeter ki ortak paydalarimizda bir tereddüt ve en ufak bir sasma olmasin." seklinde konustu.

Hemsehri dernekleriyle bundan sonraki süreçte de ortak projelere imza atacaklarini belirten Baskan Çelik "Bundan en ufak bir tereddüdünüz olmasin. Biz bunu yaparken en ufak bir ayrimcilik yapmadik ki bunu da en iyi siz bilirsiniz" dedi.

21 yildir Türkiye’de herkesin istedigi gibi yasadigini, özgürce istedigini söyledigini kaydeden Baskan Çelik, "Kimse görüsleri sebebiyle bir hak mahrumiyetine ugramadi. Yapilan eserlerden, hizmetlerden herkes istifade etti.

Ama gelinen süreçte farkli seslere tahammül edemeyip masalar yumruklaniyor. Gelecegiz, hesap soracagiz diyenler var. Kendine oy vermedi diye depremzedelere söylenen çirkin ifadeler var. Bunlar hos seyler degil. 85 milyonun kucaklanmasi lazim. Farkliliklarimizin zenginlik olarak görülmesi lazim. Bu sözlerle ya da bir takim elle isaretler yapmakla olmuyor. Kalp yaparak kucaklama olmuyor. Eylemleriniz sözleriniz yaptiginiz isaretlerle uyusmuyorsa bu olmaz. Kendi içlerindeki farkli düsünen gazetecileri bile linç eden anlayislarin 85 milyonu kucaklayip, bu ülkeyi huzur ve baris içerisinde yönetmesini beklemek mümkün degil" dedi.

Daha sonra hemsehri dernegi yönetici ve temsilcilerine hitap eden AK Parti Manisa Milletvekili Ismail Bilen inançlari geregi, yetistikleri örf, gelenek ve töre geregi yerelde ve genelde hizmet üretirken insanlara farkli bir gözle bakmalarinin mümkün olmadigini dile getirdi.

Seçim çalismalarini araliksiz sürdürdüklerini ve her gittikleri yerde ilgiyle karsilandiklarini ifade eden AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur "Hepimiz ayni partili olmayabiliriz. Bu bizim zenginligimizdir" dedi.

Kaynak: İHA