Yeni Dogan Bebekler Ilk Hediyelerini Aldi

Sahinbey Belediyesi, 11 yil önce hayata geçirdigi ve yeni dogan bebeklerin evlerinde ziyaret edildigi ’Hos Geldin Bebek’ projesi çerçevesinde 161 bin 851 aileyi ve bebegi evinde ziyaret etti.

Yeni Dogan Bebekler Ilk Hediyelerini Aldi
Sahinbey Belediyesi Hos Geldin Bebek ekibi, 2011 yili içerisinde Il Saglik Müdürlügü ile imzalanan protokol sonrasinda Sahinbey ilçesi sinirlari içerisinde dogan tüm bebekleri ziyaret ediyor. Içerisinde hemsirelerin de bulundugu 2 ekiple ziyaretler gerçeklestirilirken, günlük ortalama 80 bebek ve ailesi ziyaret ediliyor. Ziyaretlerde anne sütünün önemi ve devamliligi, topuk kaninin alinmasi, bebegin asilari, bebek bakimi, lohusalik konularinda bilgiler veriliyor. Ziyaret edilen evlere bebek battaniyesi, ates ölçer ve anne çantasi hediye ediliyor. Sahinbey Belediyesi, bugüne kadar ilçe sinirlari içinde dünyaya gelen 161 bin 851 bebege ‘Hos Geldin’ diyerek anne-babalarin mutluluguna ortak oldu.

"Hos Geldin Bebek projemizi önemsiyoruz"

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Hos Geldin Bebek projesini önemsediklerini belirterek, "Sahinbey Belediyesi olarak göreve basladigimizda Evlilik Okulu ve Hos Geldin Bebek projelerini baslatmistik. Her iki projemizde basariyla devam ediyor. Hos Geldin Bebek projesinin öncelikli amaci bebek ölümlerini azaltarak, saglikli bir nesil yetismesini saglamak. Bu projemizi saglik müdürlügümüz ile birlikte is birligi içerisinde yürütüyoruz. Hos Geldin Bebek Projemiz olusumunda 2 ekibimiz her gün yeni dogan bebekleri evlerinde ziyaret ediyorlar. Bebeklerin saglikli yetismesi için bebeklerin asisi, anne sütünün önemi, bebek bakiminda dikkat edilmesi gereken hususlar anlatilarak anne bilgilendiriliyor. Bunun disinda Sahinbey Belediyesi olarak annelerimize ates ölçer, bebek bakim rehberi, çanta ve battaniye hediye ediyoruz. Hos Geldin Bebek projesi olusumunda ekiplerimiz bugüne kadar 161 bin 851 bebegi ziyaret etti. Saglikli nesillerin yetismesi adina projemizi devam ettirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA