Van'da GETAT Merkezi Açildi

Saglik Bilimleri Üniversitesi Van Egitim ve Arastirma Hastanesi bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayici Tip (GETAT) Merkezi hizmete açildi.

Van'da GETAT Merkezi Açildi
Dogu Anadolu Bölgesi’nde yaklasik 3 milyon hastaya hizmet veren SBÜ Van Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde mezoterapi, akupunktur, prolotrapi, hacamat ve kupa uygulamalarinin yapildigi GETAT Merkezi hizmete açildi. Van Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin ek hizmet binasinda açilisi yapilan yeni merkezle ilgili bir açiklama yapan Hastane Bashekimi Doç. Dr. Remzi Sarikaya, daha önce hastane bünyesinde olmayan bir hizmeti kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

GETAT’in tamamlayici geleneksel tedavileri kapsadigini ifade eden Bashekim Sarikaya, “GETAT, uygun hekim tarafindan seçilmis, dogru teshisle yapildigi zaman konfor ve saglik açisindan ciddi artilari olan tedavilerdendir. Su an çesitli uygulamalarla sertifikasi olan 3 hekimimiz ve bir hemsiremizle basladik. Insallah bunu gelistirecegiz. Yakinda ozon gibi tedavileri de ekleyerek tam bir geleneksel tedavilerin yapildigi merkez haline getirecegiz” dedi.

Van Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin yeni ek binasini tamamiyla hizmete almis olduklarini da sözlerine ekleyen Sarikaya, acil ve yatakli servis hizmetiyle birlikte ek binanin tam kapasiteyle çalistigini kaydetti.

Merkez açilisina Il Saglik Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun ve hastane idaresi çalisanlari katildi.

Kaynak: İHA