SAMEK Kursiyerlerinin Gurur Günü

SAMEK’in hünerli elleri yil boyunca hazirladiklari eserler ‘Yil Sonu Sergisi’ ile tüm Sakarya’nin begenisine sunuldu. Serginin açilisini gerçeklestiren Baskan Ekrem Yüce, “Hayat telasesiyle yeteneklerinin farkinda olmayan vatandaslarimiza SAMEK kurslarimiz adeta umut oluyor. Özellikle ev islerinden bunalan ve sosyal bir aktivite arayan ev hanimlarimiza isik oluyoruz. 892 eserle 2022-2023 yili egitim dönemini tamamlayan, emegi geçen tüm kursiyerlerimizi ve usta ögreticileri tebrik ediyorum” dedi.

SAMEK Kursiyerlerinin Gurur Günü
Sakarya Büyüksehir Belediyesi SAMEK kurs merkezlerinde yil boyunca egitim alan kursiyerlerin hazirladiklari eserler düzenlenen yil sonu sergisiyle begeniye sunuldu. Ofis Sanat Merkezi’nde düzenlenen yil sonu sergisi açilis törenine Baskan Ekrem Yüce’nin yani sira çok sayida kültür ve sanat dostu katildi.

Kurdeleler kesildi ve hünerli ellerin yil boyunca harcadiklari el emekleri sergilenmeye basladi.

Ofis Sanat Merkezi’nde açilisi yapilan serginin 28 Mayis Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecegi ifade edildi.

“100 bini askin SAMEK kursiyeri var”

Yil sonu sergisinde konusan Baskan Ekrem Yüce, “Sehirlerin Sehri olan Sakarya’miz, yesili, mavisi, dogal güzellikleri, su kaynaklari, Longozu, gölleri, kaplicalari, yaylalari, dereleri, sahilleri ve insanlari ile bambaskadir. Bizlerde bu güzel sehrimiz için Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak turizmden kültüre, egitimden sanayiye, spordan tarima kadar farkli birçok alanda projeler üretiyor, gündüz gece demeden çalisiyoruz. Egitim konusunda pek çok proje yürütüyor, farkli STK’larla is birligi halinde çalisiyoruz. SAMEK’ler bizim vazgeçilmez egitim kurumlarimizdan birisidir. 2004 yilinda 2 Merkez, 8 brans ve 400 kursiyerle hizmete baslayan bu projeye bugün baktigimizda 106 bin 954 kursiyerimizin egitim aldigini görüyoruz” dedi.



“SAMEK’ler umut oluyor”

Baskan Yüce, “Hayat telasesiyle yeteneklerinin farkinda olmayan vatandaslarimiza SAMEK kurslarimiz adeta umut oluyor. Özellikle ev islerinden bunalan ve sosyal bir aktivite arayan ev hanimlarimiza isik oluyoruz. Hemserilerimizin gösterdigi teveccüh çogalinca bizlerde neredeyse bütün ilçelerimizde SAMEK kurslarimizi açiyor ve hemserilerimizle bulusturuyoruz. Giyim teknolojilerinden el sanatlarina, dil egitimlerinden bilgisayar egitimlerine, mutfak egitimlerinden güzel sanatlara, kadin kooperatiflerinden hediyelik ürünlere kadar pek çok bransta hizmet sunuyoruz. Bugün bir araya geldigimiz “SAMEK Yil Sonu Sergisi”nde bulunan 892 eserle 2022-2023 yili egitim dönemini tamamlayan, emegi geçen tüm kursiyerlerimizi ve usta ögreticileri tebrik ediyorum. Kursiyerlerimizin en büyük destekçileri olan ailelerine, buraya gelen siz katilimcilara ve emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA