Âsik Veysel, Türküleriyle Anildi

Sivas Valiligi himayesinde Milli Egitim Müdürlügünce hayata geçirilen HEDEF Projesi kapsaminda, Âsik Veysel Satiroglu’nu anma programi düzenlendi.

Âsik Veysel, Türküleriyle Anildi
Satiroglu’nun vefatinin 50. yil dönümü ve "Asik Veysel Yili" dolayisiyla Muzaffer Sarisözen Ortaokulu ve Yahya Kemal Ortaokulu is birliginde düzenlenen programa Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Ugur Basaran, okul idarecileri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Muzaffer Sarisözen Ortaokulu salonunda gerçeklestirilen program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Daha sonra Âsik Veysel’in hayati ile ilgili kesitlerin oldugu sinevizyon gösterisi gerçeklestirildi.

Ardindan SCÜ Türk Dili ve Edebiyati Yüksek Lisans ögrencisi Gamze Karadag, Âsik Veysel Satiroglu’nun hayat hikâyesini anlatan bir konusma gerçeklestirdi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmeni Sule Ünal ise Satiroglu’nun "Sazima" adli siirini okudu.

Daha sonra bir konusma yapan CÜ Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Ugur Basaran, Halk Ozani Âsik Veysel Satiroglu’nun türkülerinde ve siirlerinde kullandigi dili anlatti. Basaran’in ardindan konusan Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan ise gözleri görmeyen ancak gönül gözüyle gören Âsik Veysel’in, gönüllere dokunan dizeleriyle hayata dair önemli ögütler verdigini ve tüm dünyaya önemli bir miras biraktigini belirtti.

Konusmalarin ardindan Yahya Kemal Ortaokulu Müzik Ögretmeni Yusuf Aydin öncülügünde müzik ögretmenleri tarafindan Âsik Veysel türküleri seslendirildi.

Il Milli Egitim Sube Müdürü Hülya Bozbiyik, programin sonunda SCÜ Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Ugur Basaran ve yüksek lisans ögrencisi Gamze Karadag’a çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA