Sanal Alemde Dolandiricilik Egitimi

Kirklareli Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Subesi tarafindan, 515 ögrenciye sanal alemde dolandiricilik ve güvenli internet kullanimi egitimi verildi.

Sanal Alemde Dolandiricilik Egitimi
Kirklareli Emniyet Müdürlügüne bagli Toplum Destekli Sube Müdürlügünce yürütülen ’Gölgeni Arkanda Birak Projesi’ çerçevesinde, faaliyetler ve bilgilendirme çalismalarina hizli ve etkili bir sekilde baslandi.

Polislik meslegi, sanal alemde dolandiricilik ve güvenli internet kullanimi konularinda proje ortaklarindan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünde görevli uzman egitici esliginde ilk olarak TOKI Ahmet Cevdet Pasa Ilkögretim Okulu, Tevfik Fikret Ortaokulu, Vali Faik Üstün Ilkokulu ve Mustafa Dalcali Ortaokullarinda seminerler verilerek toplam 515 ögrenciye ulasildi.

Seminerlerle çocuklari sanal ortamlarda bekleyen tehlikelerin farkina varmalari, kendi önlemlerini almalari, güvenli olarak interneti nasil kullanmalari gerektigini ögrenmeleri hedeflendi. Çocuklari suurlu bireyler haline getirmek adina çikilan bu yolda; kontrolsüz kullanilan internetin olumsuz etkilerinden çocuklari uzaklastirmak, okul ve günlük yasamlarina etkilerini azaltmak, zarar ve yararlari bilen, tercih edebilen, önlemini alabilen, bilgiyi dogru yönde kullanabilen bireyler olmalarini saglamak hedeflendi.

Ayrica polislik meslegini de tanitarak gelecekte çocuklarin suurlu bir sekilde meslek seçmeleri konusunda fikir edinmeleri saglandi. Ögrencilerin polislikle alakali merak ettikleri sorulara yanit verilerek, uygulamalar hakkinda bilgilendirmeler yapildi. Bu alandaki çalismalar 2023 yili içerisinde il genelindeki bütün okullarda gerçeklestirilmeye devam edilecek.
Kaynak: İHA