Yerli Turistler Kato Dagi'nda

Türkiye’nin farkli illerinden Hakkari’ye gelen yerli turistler, Kato Dagi’ndaki Kaval Selalesi’ni ziyaret ederek bölgede kendiliginde yetisen ters laleleri bol bol fotografladi.

Yerli Turistler Kato Dagi'nda
Huzurun saglanmasiyla birlikte yerli ve yabanci turistlerin Hakkari daglarina ziyareti sürüyor. Acente sahibi Ergil Erol tarafindan Hakkari’ye getirilen 30 yerli turist, Hakkarili dagci Giyasettin Tatli rehberliginde kentin essiz dogasini gezme firsati buldu. Yerli turistler, Üzümcü köyü Siviski bölgesinde bulunan bin 900 rakimli daglara tirmanarak ters laleler arasinda gezerek bol bol fotograf çektirdi. Erenköy Zihni Pasa Halk Egitim Merkezi sanatçisi Seza Baydar ise ters laleler arasinda sarki seslendirerek geziye renk katti.

Zap Suyu kenarinda da fotograf çeken turistler, daha sonra Kato Dagi uzantisinda bulunan doga harikasi Kaval Selalesi’ni yerinde gördü. 20 metre yükseklikten heybetli bir sekilde inen selaleye hayran kaldiklarini belirten turistler, karsilarina çikan küçükbas hayvan sürüsünde yer alan kuzularla fotograf çekmenin mutlulugunu yasadi.

Daha sonra Tuba ve Vasfi Çiftçi çiftinin dügün törenine katilan turistler, halay çekip gelin ve damat ile misket oyunu oynadi. Çanakkale’den gelen Candan Tartan, Hakkari dogasinin harika oldugunu söyleyerek, “Ters lalelerin içindeyiz. Gelin görün buralari” dedi.

Istanbul’da gelen Filiz Demir de, Hakkari’den gitmek istemedigini ifade ederek, “Ters lale bahçesine hayran kaldik” diye konustu.

Balikesir Altinoluk’tan gelen Ayhan Acar ise uzun zamandir Hakkari’ye gelerek ters laleleri görmek istedigini söyleyerek, “2022 yilinda da iki defa geldim. Ancak ters laleler dönemine denk gelmedim. Ters laleleri yerinde gördügüm için çok mutluyum. Burada olmak çok keyifli” ifadelerini kullandi.

Belikdüzü’nden gelen Mehmet Adanas ise Hakkari’yi çok merak ettigini belirterek, “Gelmeden önce arkadaslarim ‘Ne isin var Hakkari’de, dag filan’ diyordu. Ben buraya geldigimden hiç pisman degilim. Fotograflarimi gören arkadaslarim merak içinde, onlar da su an gelmek istiyor. Ters laleleri yerinde gördüm. Mükemmel bir doga var burada. Yabanci ülkelere gerek yok, gelin buralari görün” seklinde konustu.

Çanakkale’den gelen acente sahibi Engin Erol ise Hakkari’ye yerli turist getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Hakkari’de dogal güzelliklerinden bir tanesi olan Sine Dagi ve Agaçdibi Selalesi’ni de ziyaret eden turistler kentin tarihi yerlerini ziyaret ettikten sonra ayrildi.
Kaynak: İHA