Van'da Fuarlarin Starti Verildi

Van’da Ipekyolu Expo Fuar A.S. tarafindan düzenlenen fuarlarin starti verilirken, mayis ayi içerisinde üç fuarin pes pese düzenlenecegi belirtildi.

Van'da Fuarlarin Starti Verildi
Bir lokantada ulusal ve yerel basin mensuplariyla bir araya gelen Ipekyolu Expo Fuar A.S. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle fuarlara belli bir süre ara verildigini hatirlatti. Van’da 3 Mayis itibariyle fuarlarin startini vereceklerini ifade eden Çelik, Van’in artik bir fuar sehri haline geldigini söyledi.



Ipekyolu Expo Fuar A.S. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun’un da kisa konusmasinin ardindan bu yil 13’üncü kez kapilarini açacak olan Van Dogu Anadolu Tarim Hayvancilik ve Gida Fuari ile ilgili açiklamada bulunan Fuar Koordinatörü Kemal Ulak, Van Dogu Anadolu Tarim Hayvancilik ve Gida Fuari’nin Dogu, Güneydogu ve Ortadogu ekseninde sektörün bulusma noktasi olarak kabul edildigini söyledi.

Fuarin, bölgenin en büyük çiftçi bulusmasi haline geldigine dikkat çeken Ulak, “Bölgede tüm çiftçiler ve tarim birimleri tarafindan beklenen fuarimiz, basta Tarim ve Orman Bakanligi olmak üzere Van Valiligi, Van Ticaret Borsasi, Van Ticaret ve Sanayi Odasi, Van Büyüksehir Belediyesi, Van Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Van’daki ziraat odalari tarafindan desteklenmektedir. Fuarimizda tarim ve hayvancilik aletleri, tohum, sulama sistemlerinin yaninda birçok gida ürünü sergilenecektir. Her yil traktör ve tarim aletlerinde satis rekorlari gerçeklestirilen fuara basta ilimiz çiftçileri olmak üzere Hakkari, Agri, Igdir, Mus, Bitlis’ten çiftçilerimizin fuara katilimini bekliyoruz” dedi.

Ipekyolu Expo Fuar A.S. olarak fuara çok iyi hazirlandiklarini belirten Ulak, “Tarim ve Orman Bakanligimizin fuara özel bir sergisi olacaktir. Bu istikamette tüm tarim birimlerine ve çiftçilerimize özel bir hizmet sunacaklardir. Ayrica Orman Bölge Müdürlügü tarafindan tüm halkimiza ücretsiz fidan dagitimi yapilmaktadir. Birbirinden renkli stantlarimiz kurulmus olup çesitli ürün ve hizmet tanitimi yapilacaktir” ifadelerini kullandi.

Her yil on binlerce ziyaretçiyi yüzlerce profesyonel katilimciyla bulusturan fuarda 150 firmayi 50 bin ziyaretçiyle bulusturmayi hedeflediklerini vurgulayan Ulak, “Fuarimizda en güzel kuzu yarismasi düzenlenecek olup çiftçilerimize bilgilendirme ve sunumlar yapilacaktir. Ayrica bölgemizde ragbet gören 81 ilden gelen yöresel lezzetler fuarda sergilenecektir. Fuar boyunca ücretsiz servislerimiz halkimizin ve çiftçilerimizin hizmetinde olacaktir. Fuarimizin basta çiftçilerimiz olmak üzere tüm halkimiza hayirli olmasini diler, tüm halkimizi bu büyük sölene bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA