TEKNOFEST'te Samsun Büyüksehir'e Ödül

TEKNOFEST 2023’de yer alan Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne Kahramanmaras merkezli olarak meydana gelen deprem felaketi nedeniyle bölgede yaptigi çalismalardan dolayi ödül verildi.

TEKNOFEST'te Samsun Büyüksehir'e Ödül
Dünyanin en büyük, Türkiye’nin ilk ve tek havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2023 27 Nisan-1 Mayis tarihlerinde Istanbul’da gerçeklestirildi.

Istanbul Atatürk Havalimani’nda düzenlenen festivalde Samsun Büyüksehir Belediyesi kurdugu stantla yer aldi. Büyüksehir Belediyesi’nin standi yogun ilgi gördü. Vatandaslar karelok oyununda keyifli vakit geçirirken bir yandan Samsun’un cografi isaretli lezzetleri gelenlere ikram edildi. Ayrica stanti ziyaret edenler kentin turizm alanlari ile ilgili bilgi aldi.

Ödülü Selçuk Bayraktar verdi

Festivalin son gününde düzenlenen törende ise Kahramanmaras merkezli olarak 6 Subatta gerçeklesen ve 11 ili etkileyen deprem nedeniyle afet bölgesinde gerçeklestirdigi çalismalar ve yaralari sarmak amaciyla verdigi katkilardan dolayi Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne ödül verildi.

‘Gelecegin güçlü Türkiye’sini hep birlikte insa edecegiz’ ifadesinin yer aldigi ödülü TEKNOFEST Yönetim Kurulu Baskani, T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar, Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Dr. Senol Yildiz’a takdim etti.

TEKNOFEST’in toplumun her kesimine heyecan veren çok büyük bir organizasyon oldugunu belirten Yildiz, “Bu organizasyonda emegi geçen en tepeden en asagiya kadar herkese çok tesekkür ediyoruz. Çok büyük bir kalabalik katildi ve çok güzel bir sekilde TEKNOFEST gerçeklestirildi.

Biz de burada yer aldik. Ancak biz ayrica gururluyuz. Çünkü çok güzel bir ödül aldik. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Mustafa Demir’in talimatiyla deprem bölgesinde hemen yardima kostuk. Bu çalismalar nedeniyle ödül verilmesi bizim için bir baska gurur” dedi.



Baskan Demir: “TEKNOFEST ülkemiz için çok önemli bir organizasyon”

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, TEKNOFEST’e 2022 yilinda ev sahipligi yapan bir kent olarak 2023 yilinda da bu büyük organizasyonda yer aldiklarini belirterek, “Bu büyük festivalde kurdugumuz stantla yer aldik. TEKNOFEST ülkemiz için çok önemli bir organizasyon. Türkiye’nin gelecegi olan gençlerimizin bilim ve teknoloji alaninda kalplerinde bir kivilcim olusturmayi amaçliyor. Büyüksehir Belediyesi olarak gururla yer aldigimiz TEKNOFEST’de bir de ödüle layik görüldük. Çok tesekkür ediyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak bu büyük felaket sonrasinda hizla afet bölgesinde yer aldik. Orada bulunmaya da devam ediyoruz. Depremin izleri silinene kadar orada olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA