TEKNOFEST 2023'Te SAMÜ-ELAR'a Çifte Ödül

Bu yil Istanbul’da 7’ncisi düzenlenen TEKNOFEST 2023’te Samsun Üniversitesi(SAMÜ) ögrencileri farkli kategorilerde derece elde etti. SAMÜ-ELAR birincilik ve üçüncülük ödüllerini kazandi.

TEKNOFEST 2023'Te SAMÜ-ELAR'a Çifte Ödül
SAMÜ ögrencileri Erkan Öztürk ve Sena Nur Eren Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST 2023’te yaristiklari kendi kategorilerinde 1’incilik ödülüne layik görülürken; Samsun Üniversitesi Elektrikli ve Otonom Araçlar Takimi SAMÜ-ELAR, yaristigi iki farkli kategoride 1’incilik ve 3’üncülük ödülü aldi. Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisligi Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Dr. Mustafa Yusuf Yazici ise TEKNOFEST 2023 kapsaminda düzenlenen Istanbul Uluslararasi Patent Fuarinda (ISIF’23) “Tasinabilir Elektronik Cihazlarin Termal Yönetimi Için Yeni Bir Kilif Yapisi“ konulu patenti ile 2’ncilik ödülünü kazandi. Yarismalarin ödülleri, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla sahiplerini buldu. Ögrencilerin proje takimlari basarilariyla göz doldururken derece girenler 3 altin ve 1 gümüs, 1 bronz madalya elde etmeyi basardi.

Ögrencilerin projeleri

Arastirma Proje Yarismalari Makine Imalati ve Otomotiv kategorisinde Dr. Ögr. Üyesi Emine Feyza Sükür danismanliginda “Elektrikli Araç Batarya Kutulari için Yüksek EMI Kalkanlama Performansina Sahip Dogal Fiber Takviyeli Multi-Fonksiyonel Kompozitlerin Gelistirilmesi” baslikli projesiyle yarismaya katilan Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisligi Bölümü ögrencisi Erkan Öztürk ve Doç. Dr. Muammer Türkoglu danismanliginda Savunma, Uzay ve Havacilik kategorisinde “Yapay Zekâ Tabanli IHA/SIHA Yer Kontrol Istasyonu” baslikli projesiyle yarismaya katilan Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazilim Mühendisligi Bölümü Ögrencisi Sena Nur Eren 1’incilik ödülünü almaya hak kazandi.

SAMÜ-ELAR’a çifte ödül

TEKNOFEST 2023 kapsaminda düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç yarismasina katilan Samsun Üniversitesi Elektrikli ve Otonom Araçlar Toplulugu altinda SAMÜ-ELAR takimi yarismada elektrikli araç kategorisinde mücadele etti. SAMÜ-ELAR takimi, Dr. Ögr. Üyesi Tuncay Soylu danismanliginda gece-gündüz çalisarak ‘Sunkar’ ismini verdikleri bir elektrikli araci kendi imkanlari ile üretti. TEKNOFEST 2023 yarismalari için hazirlanan araci basariyla tasarlayip gerçeklestiren ekip,

elektrikli aracin 11 parçasini yerli imkânlarla üretip “Yerlilik Ödülü” kategorisinde 1’incilik ve “Performans” kategorisinde 3’üncülük ödüllerini kazandi.

Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisligi Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Dr. Mustafa Yusuf Yazici da TEKNOFEST 2023 Kapsaminda düzenlenen Istanbul Uluslararasi Patent Fuarinda (ISIF’23) “Tasinabilir Elektronik Cihazlarin Termal Yönetimi Için Yeni Bir Kilif Yapisi” konulu patenti ile gümüs madalya ile ödüllendirildi. Dereceye giren ögrenciler ödüllerini, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar’in elinden aldi.

TEKNOFEST 2023’te 2 Kategoride Ödül Kazanan SAMÜ-ELAR Takimi;

Danisman: Dr. Ögr. Üyesi Tuncay Soylu, Takim Kaptani: Bilgehan Kasim, Talip Savma, Tarik Cemil Basak, Asude Rana Çakar, Umut Kaymak, Ayçe Gülüm Saltik, Yusuf Aglar, Yunus Emre Tasdelen, Emre Mercan ve Mustafa Emre Seyhan Asif Varol’dan olusuyor.
Kaynak: İHA