TEKNOFEST 2023'Te Genc-I Âlâ'ya Ilgi

Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2023’e katilan Basiskele Belediyesi, Genc-i Âlâ ile ayaklari yere basmayan festivale renk katti.

TEKNOFEST 2023'Te Genc-I Âlâ'ya Ilgi
Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3 Vakfi) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin koordinasyonunda 27 Nisan-1 Mayis tarihleri arasi Istanbul Atatürk Havalimani’nda düzenlenen TEKNOFEST 2023 genç yasli, çoluk çocuk, 7’den 77’ye her kesimden milyonlarca insani agirladi. Teknoloji yarismalarindan fuar etkinliklerine, hava araçlari gösterilerinden Bilim Sokagi’na ve daha birçok etkinligi ziyaretçilere sunan TEKNOFEST 2023’te Basiskele Belediyesi de Genc-i Âlâ olarak stant açti.

Basiskele’de gelecegin hazinesi çocuklara ve gençlere göre projelendirilen ve hayata geçirilen ödüllü Genc-i Âlâ Gençlik Modeli; egitimden sanata, spordan teknolojiye daha birçok alanda gençlere destek vermeye devam ederken, Türkiye geneli gençlik festivallerine de katilim göstermeye devam ediyor. Genc-i Âlâ standini ziyaret eden gençler ve çocuklar, Basiskele Çocuk Üniversitesi’nin robotik kodlama, 3D yazici ve bilimsel çalismalarini yakindan takip etme firsati buldu. Çesitli deneysel ve bilimsel atölye çalismalarina da yogun katilim gösteren çocuklar ve gençler, hem eglendiler hem de yaparak ögrendiler. Bunlarin yani sira standi ziyaret eden gençlere Basiskele Belediyesi tarafindan çesitli hediyeler dagitildi. Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü de, TEKNOFEST 2023’e gençlerle birlikte katildi.



"Insan gerçekten heyecanlaniyor ve gururlaniyor"

Festival alanini gençlerle gezen Baskan Özlü, izlenimlerini sosyal medya hesaplarindan paylastigi bir video ile anlatti. Çok heyecan ve gurur verici bir organizasyona Basiskeleli gençlerle katilim saglamaktan büyük bir mutluluk duydugunu ifade eden Belediye Baskani Özlü, "Basiskele Belediyesi olarak bu TEKNOFEST’te de stant açtik. Burada Basiskele Çocuk Üniversitemizin egitmenleri, standimizi ziyaret eden gençlere ve çocuklara deneysel ve bilimsel atölye çalismalar yaptilar. Genc-i Âlâ Gençlik Modelimiz ile kentimizde gençlere yönelik yapilan hizmetleri ekip arkadaslarimiz 3 gündür burada ziyaretçilerimize anlatiyor. Binlerce çocugumuza onlarca etkinlikler gerçeklestirdiler. Kendilerine çok tesekkür ediyorum. Basiskele’mizi, sehrimizi burada en güzel sekilde temsil ettikleri için ekibime tesekkür ediyorum. TEKNOFEST gençligine çok tesekkür ediyorum. Tiklim tiklim her taraf. Insan gerçekten heyecanlaniyor ve gururlaniyor. Basiskeleli gençlerimiz ve çocuklarimiz da bir uçaga dokunsunlar ve bu milli gururu yasasinlar diye onlari da buraya getirdik. TEKNOFEST tam Genc-i Âlâ’ya göre bir festival" dedi.



"Insan buraya geldiginde gerçekten ayaklari yere basmiyor"

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesiyle gençlerin yaptigi çalismalarin büyük onur verici oldugunu söyleyen Baskan Özlü, "Selçuk Bayraktar’in öncülügünde yapilan ayaklari yere basmayan festivalde, insan gerçekten buraya geldiginde ayaklari yere basmiyor. Gerçekten insan uçmak istiyor. Gençlerin heyecan ve coskusunu görünce, Türkiye’nin TEKNOFEST gençliginin burada yaptiklarini görünce insan hakikaten büyük onur ve gurur duyuyor. Gerçekten çok büyük isler yapilmis. Milli teknoloji hamlesiyle büyük bir asama kaydedilmis ve dünyada artik söz sahibi Türkiye’nin gelecegi gençlerin yaptiklari onur verici çalismalari izlemek bizleri açikçasi çok keyiflendiriyor. Bizler Basiskele Belediyesi olarak her TEKNOFEST’te stantlarimizla, heyecanimizla ve enerjimizle bu festivallere deger katmaya ve heyecanlara ortak olmaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA