Onurlandiran Ödül

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Safak Baba Pala, Nilüfer Kütüphanelerinde yaptigi çalismalarla “Yasama Deger Katanlar Ödülü”ne deger görüldü.

Onurlandiran Ödül
B2B-Prestige Uluslararasi Iliskileri Gelistirme Platformu’nun bu yil 17. kez düzenledigi “Yasama Deger Katanlar” ödülleri Istanbul’da düzenlenen törende sahiplerine verildi.

Akademisyen, gazeteciler, sivil toplum kurulusu yöneticileri, diplomatlar, sanatçilar ve is insanlarindan olusan 34 jüri üyesinin oylariyla bu yil 25 kisi ve kurum ödüle deger bulundu. Yasama Deger Katanlar Ödülleri ve B2B-Prestige Uluslararasi Iliskileri Gelistirme Platformu Baskani Mehmet Gözcü, bu yil ödüllere 6 Subat’ta yasanan büyük depremin damgasini vurdugunu belirterek, ”Pandemi, ardindan yasadigimiz ekonomik kriz ve son olarak 6 Subat depremi, ülkemiz için isleri biraz daha zora soktu. Yasanan büyük felaket bizleri daha duyarli olmaya zorluyor. Özellikle kentlesme ve sürdürülebilirlik bundan sonra hayatimizda daha çok yer almak zorunda. Ayrica ekonomiyi sadece büyüme ve kar ekseninde düsünmemeliyiz. Sirketlerimiz topluma daha fazla dokunmali, sorumluluk almali. Kente, çevreye, insana, hayvana daha fazla duyarli olmali. Bu yil 17.’sini düzenledigimiz ödül törenimiz tam da bu hassas dönemde tüm toplum kesimlerine bir mesaj verecektir. Bu nedenlerle kentin kültürüne, sanatina, mimarisine, ekonomisine katki saglayan is insani, yerel yönetici, sanatçi, edebiyatçi, bilim insani ve çevreye duyarli kisi ve kurumlari ödüllendirmek, bizleri de onurlandiriyor. Toplumsal duyarliligi yüksek, itibari yüksek, çok degerli jüri üyelerimizin oylariyla belirlenen bu ödülleri kazananlari tek tek kutluyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Hassas Ekonomi Ödülü, Bilim ve Teknoloji Ödülü, Sürdürülebilir Çevre ve Doga Ödülü, Yilin Diplomati Ödülü, Yurtdisi Girisimcilik Ödülü, Engelli Haklari Ödülü, Hayvan Haklari Ödülü, Kadin ve Çocuk Haklari Ödülü, Sanat ve Edebiyat Ödülü, Sivil Toplum Örgütü Ödülü, Kültür Turizmi Ödülü, Yerel yönetim Ödülü, Yasatanlar Ödülü Jüri Özel Ödülü ile Cumhuriyetimizin 100. Yil Özel Ödülü, deger görülen isim ve kurumlara verildi.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Safak Baba Pala da Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ile birlikte Yerel Yönetim Ödülü aldi.

Nilüfer Belediyesi kütüphaneleriyle ve kenti okuma kültürü yüksek bir sanat kenti haline getirmeyi hedefleyen çalismalariyla dikkat çeken Pala, kentin kültür-sanat hayatinin gelisimine katkilari sebebiyle “Yasama Deger Katanlar Ödülü”ne deger görüldü.

Üye sayisi 50 bine yaklasan Nilüfer Kütüphanelerinden yillik yararlanici sayisinin ilçe nüfusundan daha fazla olmasi, kadin dernekleriyle yapilan çalismalarin kitaba ilgiyi artirmasi, yilda 500’ün üzerinde etkinlik yaparak Nilüfer’de kütüphanelerin yasayan yerler haline getirilmesi ödüle zemin hazirlayan çalismalar olarak ifade edildi. Pala’ya ödülünü is insani Aydin Özcan verdi.
Kaynak: İHA