KBÜ 'Uzmanlasan Üniversite' Olarak Seçildi

Karabük Üniversitesi Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan temiz, erisilebilir ve güvenli enerji alaninda “Uzmanlasan Üniversite” olarak seçildi.

KBÜ 'Uzmanlasan Üniversite' Olarak Seçildi


Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar tarafindan “Uzmanlasan Üniversite” belgesi takdim edildi. Üniversitelerde belirli bilim alanindaki uzmanliklariyla öne çikan bölüm ve programlarin, yüksekögretim ekosistemi vasitasiyla desteklenmesi; ulusal ölçekte nitelikli beseri kaynagin gelistirilmesi ve uluslararasi ölçekte nitelikli bilimsel çiktilarin artirilmasi amaciyla düzenlenen Öncelikli Alanlarda Uzmanlasan Üniversiteler Projesi’nin tanitim toplantisi yapildi.

“Öncelikli Alanlarda Uzmanlasan Üniversiteler Projesi” kapsaminda, öncelikli bilim ve Ar-Ge alanlarini belirlemek için YÖK Baskanligi tarafindan 11’inci Kalkinma Plani’nda yer alan öncelikli sektör, alan ve alt alanlar, üniversitelerin alan bazli yetkinlik analizi raporu, öncelikli ve kilit teknolojilerde teknoloji yol haritalari, TÜBITAK Ar-Ge ve yenilik konulari gibi çesitli rapor ve politika dokümanlari incelendi. Yapilan degerlendirmeler sonucunda; Yüksekögretim Kurulu tarafindan 15 bilim alaninda 25 devlet ve vakif üniversitesinin ilgili bölüm/programlarina öncelikli alan misyonu verilmesi kararlastirildi.

“Öncelikli Alanlarda Uzmanlasan Üniversiteler Projesi” toplantisinda yapilan konusmalarin ardindan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar tarafindan temiz, erisilebilir ve güvenli enerji alaninda “Uzmanlasan Üniversite” kategorisinde belge takdim edildi.

Bu kapsamda üniversitelerde, enerji kaynaklarinin ve enerjinin verimli ve etkin kullanilmasi, israfin önlenmesi ve yenilenebilir enerji kullaniminin saglanmasi ile enerji maliyetinin bütçe üzerindeki yükünün hafifletilmesi, sifir atik uygulamalarinin yayginlastirilmasi, çevrenin korunmasi, üniversitelerin sürdürülebilir ve iklim dostu kampüs dönüsümü sürecinde gerekli finansman araçlarina erisimi konusunda desteklenmesi yönünde çalismalar yapilmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA