Igdir'da Kan Davali Aileler Baristirildi

Igdir’in Aralik ilçesinde aralarinda akan davasi olan iki aile Igdir Valisi ve Belediye Baskanvekili Hüseyin Engin Sariibrahim ile kanaat önderlerinin araya girmesiyle baristirildi.

Igdir'da Kan Davali Aileler Baristirildi
Igdir’in Aralik ilçesi Gödekli köyünde Aras ile Kesan aileleri arasinda 1 kisinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla baslayan kan davasinin çözümü için Igdir Valisi ve Belediye Baskanvekili Hüseyin Engin Sariibrahim ile kanaat önderleri devreye girdi. Aileler ile yapilan görüsme sonucunda ailelerin baris yapmasi için sonuç alindi. Bu çerçevede Gödekli köyünde baris yemegi düzenlendi.

Aileler, yapilan barisa sadik kalacaklarina ve kan davasinin son bulduguna yemin edip Kur’an-i Kerim’in altindan geçti. Daha sonra iki aile bireyleri sirayla tokalasip helallesti.

Programa, Igdir Valisi ve Belediye Baskanvekili Hüseyin Engin Sariibrahim yani sira Il Jandarma Komutani Albay Nejdet Karaca, Il Emniyet Müdürü Oguzhan Yonca, Aralik Kaymakami Fatih Özcan, kurum amirleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, kanaat önderleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA