Dev Yolcu Gemisi Bin 300 Israilli Yolcusu Ile Marmaris'e Geldi

Mugla’nin Marmaris ilçesine Panama bayrakli Crown Iris ile 13 yil aradan sonra gelen bin 300 Israilli turist ve 700 personeli, kirmizi-beyaz ve mavi-beyaz balonlarla süslenmis limanda bando, baklava, mehter gösterisi ve folklor ile karsilandi.

Dev Yolcu Gemisi Bin 300 Israilli Yolcusu Ile Marmaris'e Geldi
Marmaris Cruiese Port Gümrüklü Limani’na sabah 7.00’de demir atan ve aksam 18.00’de dönecek olan 33 metre genisliginde 207 metre uzunlugunda ve bin 800 yolcu kapasiteli yüzen otel Crown Iris, Israil’in Hayfa Limani’ndan çikip, Limasol, Rodos ve en son olarak da Marmaris Limani’na ugradi. Uzun yillar sonra ilk defa Israillilerin deniz yolu ile gelmesi için hazirlanan karsilama törenini gören Israil vatandasi turistler etkinlikleri cep telefonlari ile çekti, ikram edilen baklavalardan tatti.

"13 yil sonra ilk kez Israil gemisi geldi"

Marmaris Cruise Port firma yetkilisi Sertaç Erarslan, "1800 kapasiteli Israil menseli Mano Cruz’a ait kruvaziyer gemimizdir. Uzun süre sonra gemi daha önceki yillarda geliyordu ama Israil bandirali olarak gelmiyordu. Israilli bir sirket aldiktan sonra, 13 yil aradan sonra bir Israilli geminin ilk seferi bu, sevindirici bir haber bizim için. Çok mutluyuz insallah bu seferlerin önümüzdeki günlerde ve yillar daha da artacagini umuyoruz" dedi.

Erarslan sabah 07.00’de gelip aksamüzeri 18.00’de limandan ayrilacak gemi yolcularinin bugünkü Marmaris plani ile ilgili de, "Su anda geminin içinde yaklasik takribi bin 300 yolcu var, bin 300 yolcunun yaklasik 400 tanesi Dalyan turu, köy turlari ve tekne turuna katilacaklar. Kalan yolcularimiz da mutlaka sehre gelecekler sehir içinde çesitli yerlerde çarsi islerinde alisveris yapacaklar" diyerek, son duragin Marmaris oldugunu, buradan ülkelerine yol alacaklarini belirtti.



"Tekrar Türkiye’ye gelmekten çok mutluyuz"

Crown Iris gemisinin Israilli sef rehberi Eitan Ishai ise, "Marmaris’e tekrar geldigimiz için çok mutluyuz. Herkesin bildigi üzere ülkelerimiz arasinda çok iyi bir dostluk bagi vardir. Biz Israil vatandaslari olarak Türkiye’yi çok seviyoruz burada olmaktan dolayi asiri mutluluk duyuyoruz. Buranin kültürünü, yemeklerini, insanlari ve dogasini çok seviyoruz. Gemi yolcularindan bazilari Dalyan Kaunos bazilari da köy ve sehir turlarina gidecekler. Birçogu çarsi pazar gezmek istedigi için sehirde kalip alisveris yapacaklar. Bundan sonra daha sik gelecegimiz için de çok mutluyuz" dedi.

Kaynak: İHA