Check-Up Için Geldi, Kalbinden Kitle Çikti

Kocaeli’de check-up için geldigi hastanede kalbinde kitle tespit edilen emekli ögretmen, 5 santimetrelik kitleden küçük kesi ameliyati ile kurtuldu.

Check-Up Için Geldi, Kalbinden Kitle Çikti
Kocaeli’de yasayan emekli ögretmen Serpil Yazlar, rutin yillik check-up programlarini yaptirmak üzere nisan ayinda VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’ne geldi. Yazlar, check-up hekimi Dr. Ilyas Türköz’ün kontrolü sonrasi, Kardiyoloji Uzmani Uzm. Dr. Bülent Uzunlar’a muayene oldu. Serpil Yazlar dönem dönem yürüyüs esnasindan çabuk yorulma ve nefes darligi gibi sikayetleri oldugunu da belirtti.

Çekilen eko (ekokardiyografi) neticesinde Uzm. Dr. Uzunlar, hastasina kalbinde 5 santimetre büyüklügünde ‘miksoma’ denilen kitle tespit edildigini açikladi.

Ameliyat için Kalp ve Damar Hastaliklari Bölümü’ne yönlendirilen Serpil Yazlar’a durumu anlatan hekimler ameliyat olmasi gerektigini, olmamasi durumunda kalpte bulunan üç kapakçigin zamanla islevini yitirecegini, kalp yetmezligi ile karsi karsiya kalabilecegini; halsizlik, yorgunluk ve nefes darligi belirtilerinin giderek daha da artacagini iletti. Acil olarak ameliyata alinan Yazlar, Kalp ve Damar Hastaliklari Bölümü’nden Prof. Dr. Haluk Akbas, Op. Dr. Ali Özerdem ve Op. Dr. Hakan Akman katildigi operasyonla yeniden sagligina kavustu.

Basarili geçen ameliyat sonrasi açiklamalarda bulunan Prof. Dr. Haluk Akbas, "Hastamiz Serpil Yazlar’i küçük kesi dedigimizi herhangi bir kemik kesilmeden, yaklasik 7-8 santimetre arasindan meme yanindan dogrudan kaburgalar arasindan girilerek ameliyat ettik. 5 santimetre büyüklügündeki kitleyi aldik. Ameliyat sirasinda kalpte bulunan 3 kapakçiktan 1’inin kapali oldugunu gördük ve onardik" dedi.



"Eko da kitleyi fark etmis olmasi hastamiz açisindan büyük sans"

Ameliyat izinin hiç görünmediginin de altini çizen Prof. Dr. Haluk Akbas, "Kadinlarda 7-8 cm’lik bir kesi meme tarafindan kapatilacagi için ameliyat izi görünmüyor. Erkek hastalarda yine 6-7 cm’lik meme yani küçük kesi süreç içinde dikkat çekmemektedir. Küçük kesi operasyonlarinda yara iyilesmesi daha hizli olmakla birlikte enfeksiyon ve kemiklerin kaynamamasina bagli gögüs kemiklerinin oynamasi ve agir yara enfeksiyonlarindan da korunmus olunmaktadir. Serpil Hanim’i ameliyatin ardindan takip amaciyla 1 gün yogun bakim ünitemizde kontrol altinda tuttuk. Ertesi gün servis katina yani normal hasta odasina aldik. Su an gayet rahat bir sekilde oturabiliyor ve yürüyebiliyor. Meslektasimiz Uzm. Dr. Bülent Uzunlar’in Eko da kitleyi fark etmis olmasi hastamiz açisindan büyük sans" diye konustu.

Hasta Serpil Yazlar ise sagligina kavusmaktan dolayi son derece mutlu oldugunu dile getirerek, "Kardiyoloji hekimi Uzm. Dr. Bülent Uzunlar’a, Kalp ve Damar Hastaliklari (KVC) Bölümü’nden Prof. Dr. Haluk Akbas, Op. Dr. Ali Özerdem, Op. Dr. Hakan Akman ve KVC asistanlarina ve hemsirelere tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA