Baskan Ergün'e Coskulu Karsilama

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, 32 milyon TL yatirim yapilan Alasehir’e bagli Kemaliye Mahallesi’ni ziyaret etti. Kemaliye’de Yörük Türkmen Efeler Birligi tarafindan coskulu bir sekilde karsilanan Baskan Ergün’e yöreye özgü sarik denilen omuz atkisi takildi. Baskan Ergün, Killik Mahallesi’nde de coskuyla karsilandi.

Baskan Ergün'e Coskulu Karsilama
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Alasehir programina alt ve üstyapi yatirimiyla çehresi degisen Kemaliye Mahallesini ziyaret ederek basladi.

Baskan Ergün mahallede coskuyla karsilandi. Baskan Ergün’e posu ve çiçek takdim edilirken Kemaliye Yörük Türkmen Efeler Birligi tarafindan yapilan karsilamada adaklik hayvan kesilerek, dualar edildi.

Muhtar Alakent: “Kemaliye’miz adina sizlere çok tesekkür ederim”

Mahalle Muhtari Mehmet Alakent, yaptigi konusmada, “Kemaliye’mize hos geldiniz. Kemaliye’miz adina sizlere çok tesekkür ederim. Altyapi, üstyapi, asfalttan ve içme suyu gibi yatirimlar dolayisiyla kisacasi her sey için size çok tesekkür ederim” dedi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün de Kemaliye mahallesinde olmaktan büyük mutluluk duydugunu ifade ederek, “2009 yilinda ilk Manisa Belediye Baskanligi dönemim ve 2014 yili itibariyla da biliyorsunuz Manisa Büyüksehir Belediye Baskanligi dönemim var. 2014 yilindan bugüne kadar da 9 seneyi geride biraktik. Bu süre içerisinde biz Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü olarak ilçelerimizde öncelik sirasina göre yapmamiz gereken yatirimlarin planlamasini yaptik. Tabi ki düzgün bir mali portre ve planlamayla, bugün 6 bine yaklasan çalisaniyla, daire baskanlariyla, Genel Sekreteriyle, Genel Müdürüyle sizlere hep layik olmaya çalistik. Her bir gider kalemini ve bütçeyi dogru planlamaktan geçiyor. Iste bu planlamayi çok iyi yaparsaniz hizmetleri de en iyi sekilde sahaya yansitirsiniz. Çok sükür Rabbime, Büyüksehir oldugumuzdan beri, hatta Manisa Belediyesi dönemimden beri Türkiye’de en iyi mali hizmeti, yatirimi ve planlamayi yapan, bütçesini en iyi dengeleyen, gelir ve giderini en iyi sekilde sahaya yansitan Türkiye’de 30 Büyüksehir Belediyesi arasinda yer alan, her sene ya birinci ya ikinci ya da üçüncü olan bir Büyüksehir Belediyesi olmanin gururuyla bugün sizin karsinizdayiz” dedi.



Baskan Ergün, Kemaliye’ye yapilan yatirimlari anlatti

Baskan Ergün konusmasinin devaminda Kemaliye mahallesine yapilan yatirimlari anlatarak devam etti. Baskan Ergün, “Kemaliye’ye bugüne kadar ne yaptik? Neler yapmadik ki Allah’a sükür. Helal-i hos olsun. Tabi ki Manisa bin 88 mahalle, bunlarin 780’i de kirsal mahalle. Yani bu mahalleler eski belde veya köy. Digerleri merkez ilçelerimizde bulunan mahalleler. Bugüne kadar bu 780 mahallenin çok sükür 264 tanesinin alt ve üstyapisini yapmisiz. Kanalizasyonunu yapmisiz, içme suyunu yapmisiz, kismi yagmur sularini yapmisiz. Ve onlarin üstüne de üst kaplamalarini yapmisiz. Ki ana caddeleri varsa bunlarin aydinlatmalarina kadar yapmisiz. Iste bunlardan bir tanesi de Kemaliye. Yaklasik 15 kilometre içme suyu, 19 kilometre de kanalizasyon ve kismi yagmur sulari yaptik. 16,5 kilometre de Allah’a sükür sicak asfalti, 3,5-4 kilometre sathi kaplamasi yani 20 kilometre asfalt ve merkezde de 2 kilometrelik sicak asfaltiyla sizlerin karsinizdayiz. Bu hizmetleri yapmis olmaktan dolayi çok büyük mutluluk duydugumu ifade etmek istiyorum. Tüm Kemaliyelilere hayirli, ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

Baskan Ergün, Kemaliye Mahallesi temaslarinda Kemaliye Mahallesi Sulama Kooperatifi’ne de ziyaret gerçeklestirdi. Kooperatif Baskani Ahmet Kuzgun, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan mahallede yapilan sondaj çalismasi, HIS Göleti, taral doldurma ve boru destekleri nedeniyle Baskan Ergün’e tesekkür etti. Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak tarimsal ve kirsal kalkinmaya büyük önem verdiklerini belirten Baskan Ergün, sulama kooperatiflerine de boru destegi ile önemli katki sagladiklarini ifade etti.



Itfaiye tankeri de teslim edildi

Kirsal bölgelerdeki yanginlara daha kisa sürede müdahale edilebilmesi için Kemaliye mahallesine de yangin söndürme tankeri Baskan Ergün tarafindan teslim edildi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Alasehir ilçesine bagli Killik Mahallesi’ni de ziyaret etti. Ziyarette mahalleye kazandirilan hizmetlerden dolayi vatandaslar, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA