Arnavut Is Dünyasi Bursa'da Bulustu

Iki gün boyunca dünyanin 11 farkli ülkesinden Arnavut kökenli is insanlarini Bursa’da bulusturan Arnavut Is Insanlari Dernegi (ARNIAD), yeni yatirimlarin önünü açti.

Arnavut Is Dünyasi Bursa'da Bulustu
Global Arnavut Is Dünyasi Bulusmasi ilk kez bu yil Bursa’da düzenlendi.

28-29 Nisan’da Global Arnavut Is Insanlari Birligi’ne üye dünyanin farkli ülkelerinden birçok is insani Bursa’da bulusurken, Global Arnavut Is Insanlari Birligi’nin Fahri Baskani Lazim Destani’de bu büyük organizasyona katildi.

Organizasyon, Bursa Büyüksehir Belediyesi, Biçen Spor, Folpa Reklam, Isiland Iklimlendirme, Trio Elektromarket ve Zencorp sponsorlugunda gerçeklesti. Bursa’ya gelen Arnavut is insanlari, 2 gün boyunca birçok ikili is görüsmesi gerçeklestirdi. Ilk olarak Tarihi Belediye binasinda Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve Bursa Milletvekili Refik Özen ile bir araya gelen heyet, gösterdikleri faaliyetler hakkinda bilgi verdi.

Bursa’nin tarihi yapisini daha yakindan incelemek isteyen Arnavut is insanlari, Tophane’de Alplerin nöbet degisimi törenine katildi.

Ardindan Hanlar Bölgesi’ne geçerek, Kozahan ve Tarihi Çarsiyi gezdi. Heyetin bir sonraki duragi ise Fetih Müzesi oldu. Is insanlari, Bursa’nin tarihi mirasina ve kültürüne hayran kaldi. Bursa’daki is dünyasiyla bulusan heyet, Gökçelik ve Durmazlar fabrikalarini gezerek, sirketler hakkinda bilgiler aldi. Bursa’nin üretim gücünden etkilenen is insanlari gelecek dönemde olusabilecek is ortakliklariyla ile ilgili sinyaller verdi. Ziyaretlerin ardindan gün sonunda Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde Baskan Alinur Aktas ve Bursa Milletvekili Refik Özen’in katilimiyla aksam yemegi organizasyonu gerçeklesti.

Bursa sanayisinden bahseden ARNIAD Baskani Gökhan Biçen, ”18 adet sanayi bölgesine sahip Bursa, 25 milyar dolar dis ticaret hacmi ile ileri sanayi sehirdir. Yogun bir Arnavut nüfusa sahip olan Bursa’da birçok sanayici ve is adami var. Dernegimizin kurulus hedefi; birlik ve beraberligimizin kaybolmamasi, Türkiye’deki Arnavut is insanlarinin ticari is birliklerini güvenli sekilde saglamasindir. Bunun yaninda kültürel faaliyetlerimizi gelistirmek, dogrudan bir pazar olusturmak ve talepleri kisa yoldan çözmek için dernegimizi faaliyete geçirdik. Bu iki günlük organizasyon bizleri çok heyecanlandirdi. Bu sözü edilen fikirde bizlere deger verip, buralara kadar geldiginiz için çok tesekkür ediyoruz. Hepinizi saygiyla selamliyorum” dedi.

Arnavut Is Insanlari olarak projeye 8 yil önce Avusturya’da basladiklarini ifade eden Arnavut Is Insanlari Birligi Baskani Yll Blakaj, ”Bugüne kadar yaklasik 21 farkli ülkede faaliyet gösterdik. Hedefimiz; is insanlarimizin kendileri aralarinda baglantilarini kurmakti. Bizim Avusturya’da yaklasik 250 adet üyemiz bulunmakta. Balkanlardan özellikle Kosova’dan ihracati arttirmak için bu organizasyonlarin çok önemli oldugunu düsünüyoruz. ARNIAD ile birlikte güçlü bir is birligi yapacagimiza inaniyoruz. Bursa’nin yapisi ve insanin misafirperverliginden dolayi hayretler içerisindeyiz. Bu sehre hayran kaldik. Dünyaya ve Avrupa’ya örnek bir sehir. Ümit ediyoruz ki bizim balkan ülkelerimiz de sizi örnek alsin. Herkese bir çagrida bulunarak; is birligimizi güçlendirelim diyorum. Bu güzel organizasyonu gerçeklestiren, is insanlarimiza ve Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a tesekkür ediyorum” diye konustu.

Arnavut Is Insanlari Birligi Fahri Baskani Lazim Destani, “Iki gün boyunca Avrupa’nin farkli ülkelerinden gelen is insanlarimizla birçok is görüsmesi gerçeklestirdik. Umuyorum ki bu görüsmeler çok basarili is anlasmalarina dönüsecek. Ben 50 seneden fazla Almanya’da yasamaktayim. Çok uzun yillardir gurbetteyiz. Buradaki is insanlariyla benzer yasanmislari paylasiyoruz. Önemli olan yasadigin ülkelere hizmet vermek ve geldigin ülkeleri de unutmamaktir. Gençlerimize örnek olmaliyiz. Avrupa nüfusuna baktigimizda, Arnavut gençlerin nüfusu en fazla paya sahip. Çok yetenekli gençlerimiz var. Onlari dogru yöne yönlendirmeliyiz. Gençlere sunu söylemek istiyorum; her zaman sevdiginiz isi yapin. Sevdiginiz isi yaparsaniz basarili olursunuz. Is birligi yapmak her zaman önemlidir. Tek basina ulasamayacagimiz seylere birlik olarak çok daha kolay ulasabiliriz. Bursa ziyaretimizde önemli bir olaya sahit oldum; buradaki insanlar kardesçe yasiyorlar. Bizim birligimiz 21 ülkeden olusmaktaydi, ARNIAD ile birlikte sayimiz 22’ye yükselmis oldu. Türkiye’yi de aramizda görmekten dolayi çok mutluluk duyuyorum. Bursa’daki is insanlarimiza bu güzel organizasyon ve misafirperverliklerinden dolayi çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Arif Bayrak, ise balkan cografyasi ile et ve tirnak gibi olduklarini ifade etti.

Bursa’nin güçlü sanayisinden bahseden Bayrak, yeni yatirimlarin önünü açmak için Büyüksehir Belediyesi olarak bu tarz organizasyonlara her zaman destek verdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA