Alasehir'e 423 Milyonluk Yatirim

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, geride kalan 9 yillik süreçte Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü olarak 423 milyon 598 bin liralik yatirimin Alasehir’e kazandirildigini ifade etti.

Alasehir'e 423 Milyonluk Yatirim


Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin ilçede gerçeklestirdigi projeleri yerinde görmek ve bir takim temaslarda bulunmak üzere Alasehir’e giden Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Alasehir’de sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve mahalle muhtarlari ile bir araya geldi. Toplantiya, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçinkaya, MASKI Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa Büyüksehir Belediye Meclisi MHP Grup Baskanvekili Mehmet Güzgülü, Teftis Kurulu Baskani Ahmet Türkgüler, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcilari, MASKI Genel Müdür Yardimcilari, Baskan Danismanlari, MHP Il Baskani Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocaklari Il Baskani Nazmi Akçay, MHP Ilçe Baskani Alperen Altioglu, Büyüksehir ve MASKI Daire Baskanlari katildi.

Toplantida konusan Baskan Cengiz Ergün, Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin Alasehir’de gerçeklestirdigi projeleri anlatti.

Alasehir’de olmaktan duydugu memnuniyeti ifade eden Baskan Ergün, 2009 yilinda Manisa Belediye Baskanligi görevine basladigini ve ardindan da 2014 yilinda Manisa Büyüksehir Belediye Baskani seçildigini ifade ederek, “2 dönemdir bu görevi yapma gayreti içerisindeyiz. Öncelikle hem ilçe merkezlerinde daha yasanilabilir, insanlarin kendilerini daha mutlu ve huzur içerisinde hissettigi, sosyal alanlarin genislemesi amaciyla her ilçeye dokunmaya çalistik. Bunlardan bir tanesi de Alasehir. Ali Uçak kardesimizle de burada bu süreçleri beraber geçirdik. O gün Belediye Baskanligi görevini yapip, bugün de MHP’nin ikinci sira adayi olarak karsinizda. Alasehir’e hizmetlerimizi geçen süre içerisinde fazlasiyla yapmaya çalistik. Oto terminalden tutun, prestij caddelerine ve kavsaga kadar birçok hizmeti ilçemize kazandirdik. Alasehir ilçemize Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü olarak 9 yillik sürede 423 milyon 598 bin liralik yatirim yaptik. Bu kolay bir rakam degil” diye konustu.



Büyüksehir’den kalintisiz üzüm için destek

Toplantida Manisa Büyüksehir Belediyesi ile Alasehir Ziraat Odasi Baskanligi arasinda kaliteli kalintisiz üzüm üretimi için isbirligi protokolü de imzalandi. Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ve Ziraat Odasi Baskani Necdet Türk’ün imza altina aldigi protokole göre Alasehir’de kalintisiz üzüm üretimi için organik tarima uygun preparatlarin alimi Manisa Büyüksehir Belediyesince gerçeklestirilecek. Projenin yillardir hayalini kurduklarini dile getiren Ziraat Odasi Baskani Necdet Türk, “Proje kapsaminda Caberfakili bölgesinde 1000 dekarlik alanda kalintisiz üzüm yetistirilecek. Birçok paydasi olan projede bir yerde tikanmistik. Cengiz Baskanimiz yetistir. Ilaç masraflarini karsilayacaklar” ifadelerini kullandi. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün de, il genelinde üreticilere saglanan desteklerin araliksiz sürdürülecegini belirtti.

Kaynak: İHA