Hatay'da Hüzünlü Seçim

6 Subat Kahramanmarasli merkezli depremlerin en büyük yikimi yaptigi Hatay’da, Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çerçevesinde oy verme islemi basladi. Yakinlari ile oy verme islemi sirasinda karsilasan Hataylilar duygusal anlar yasadi.

Hatay'da Hüzünlü Seçim
Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çerçevesinde oy verme islemi tüm kentlerde oldugu gibi Hatay’da da basladi.

Hatay’da 3 bin 152 sandikta, 1 milyon 62 bin 41 seçmen sandik basina gitti. Erken saatlerde sandiklarin basina gelen görevliler yeminlerini ettikten sonra hazirliklarini yapip seçmenleri beklemeye basladi.

Saatler 08.00’i gösterdiginde Hataylilar oy vermeye basladi.

Katilimin yogun oldugu gözlemlenen Defne ilçesindeki Mustafa Kemal Akbay Ilkokulu bahçesinde polis ekipleri de genis güvenlik önlemi aldi. Okulun agir hasarli olmasi nedeniyle bahçeye ve alt yola toplamda 21 konteynerde oy verme islemi gerçeklestiriliyor. Yakinlari ve mahalleden komsulariyla okul bahçesinde karsilasan aileler duygusal anlar yasadi. Birbirlerine sarilan vatandaslarin gözlerinin doldugu zaman zaman agladiklari görüldü.



"Iyi olan kazansin"

Iyi olanin kazanmasini dileyen Fidan Turan, ”Hayirlisi olsun. Insallah ayaga kalkacagiz. Hatay hiçbir zaman yikilmayacak. Yine ayaktayiz, ayakta olacagiz.Hakkimizda en hayirlisi Seçime katilim yogun,halkimiz duyarlilik gösteriyor” dedi.



"Duygu seli içindeyiz"

Cemile Gülbahar, Antakya’ya hem oy kullanma hem de yakinlarini görmek için geldigini anlatarak, "Depremden bu yana herkes bir yere savruldu. Bugün gerçekten duygu seli içindeyiz. Elektrik Mahallesi sakinleriydik, artik dagildik herkes bir yerde” diye konustu.

Kaynak: İHA