Hatay'da En Aci Anneler Günü

Hatay’da yakinlarini depremde kaybedenler, Anneler Günü’nü mezarlikta kutladi. Suriyeli anne 15 yasindaki çocugunun kendisine en son aldigi çiçegi mezarina dikerken, bir depremzede de annesinin mezarina en çok sevdigi gülleri birakti.

Hatay'da En Aci Anneler Günü
6 Subat’taki Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’in Antakya ilçesinde büyük bir yikim yasandi. 41 yasindaki Mehmet Hamasoglu’nun 2 katli bir apartmanin giris katinda tek basina yasayan 73 yasindaki annesi Lamiya Hamasoglu’nun yasadigi apartman da yikildi. Annesinin cenazesine 5 gün sonra ulasan Mehmet Hamasoglu büyük üzüntü yasadi. Narlica Mezarligi’na annesini defneden Hamasoglu, Anneler Günü’nde mezarini ziyaret etti. Mezarda bakim yapan Hamasoglu, üzerine ise annesinin en çok sevdigi çiçeklerden olan gül dikti.

"Annesinin en sevdigi çiçekleri dikti"

Mehmet Hamasoglu, kendi ailesinin depremden zor kurtuldugunu ama annesinin yasadigi binanin yikildigini söyledi.

Annesinin cenazesine 5 gün sonra ulasabildiklerini dile getiren Hamasoglu, “Hüzünlüyüz. Anneler Günü bizim için buruk geçiyor. Ailem yanimdalar ama annem vefat etti. Tüm annelere, Hataylilara Allah rahmet eylesin. Annem çiçekleri çok severdi, bahçesi hep çiçek doluydu. Ben de annemin en çok sevdigi gülü getirdim mutlu olsun diye. Allah rahmet eylesin, duygularimi içime atiyorum” dedi.



"Oglum bana çiçek almisti"

13 yildir Hatay’da yasayan Suriye uyruklu Emeni Sadettin’in yasadigi Emek Mahallesi’ndeki 4 katli apartman da depremde agir hasar aldi. Sadettin’in 2 çocugundan 15 yasindaki Melik Sadettin, enkazda kalarak hayatini kaybetti. Anne Emeni Sadettin, Anneler Günü nedeniyle oglunun Narlica Mezarligi’ndaki mezarina geldi. Dualar eden Sadettin, mezara ise oglunun geçtigimiz Anneler Günü’nde hediye olarak aldigi çiçeklerden dikti. Oglunun mezar tasini oksayip öpen anne Emeni, duygusal anlar yasadi.

Anneler Günü’nde oglunun mezarini ziyarete gelen Emeni Sadettin, "Depremde binamiz agir hasar aldi. Bina yan yatinca oglum düstü ve enkaz arasinda kaldi. Biz ise çatiya çikarak kurtulduk. Benim için hüzünlü bir Anneler Günü. Geçen yil bu özel günde oglum bana çiçek almisti, bu kez ben onun mezarina bana son aldigi çiçekleri getirdim. Çok üzüntülüyüm" dedi.

Öte yandan seçim dolayisiyla Hatay’a gelen çok sayida kisi yakinlarinin mezarlarini ziyaret etti. Dualar eden aile fertlerinin agladiklari görüldü.

Kaynak: İHA