Spil Dagi Milli Parki Lalelerle Kaplandi

Manisa’nin 1517 metre yüksekligindeki Spil Dagi Milli sari ve kirmizi lalelerle kaplandi. Senede bir kez açan ve koparmanin 244 bin 315 TL cezasi oldugu endemik Manisa laleleri Spil’in güzelligine güzellik katti. Sari ve kirmizi renkli laleleri ilk kez gören ziyaretçiler ise büyülü manzara karsisinda hayranliklarini gizleyemedi.

Spil Dagi Milli Parki Lalelerle Kaplandi
Kendine has yaban hayati ve endemik bitki örtüsü ile ziyaretçilerini agirlayan Spil Dagi Milli Parki senede bir kez açan lalelerle daha da renklendi. Nisan ayinin sonlarina dogru ortaya çikan ve senede sadece bir kez açan Manisa Laleleri son günlerini yasarken ziyaretçiler taniklik ettikleri güzellikleri fotograflayabilmek için birbirleriyle yaristi. Lalelere zarar vermenin bu yil 244 bin 315 TL cezasi oldugu ögrenilirken, lalelerin en fazla bir hafta daha görülebilecegi ögrenildi.

Ilk kez gördüler hayranliklarini gizleyemediler

Manisali olmasina ragmen ilk kez Manisa lalelerini yerinde gördügünü anlatan Berrin Akdogan, “Manisaliyim. Ilk kez Manisa lalelerini buraya gelerek gördüm. Senede bir kez böyle bir sansa nail oluyoruz. Hava çok sisli olmasina ragmen bu firsati kaçirmamak için buraya geldim. Hepsi birer ugur böcegi gibi duruyor yesillerin içinde. Herkese buraya gelip görmesini tavsiye ederim. Çok güzel bir yer.” dedi.

Simdiye kadar Manisa lalelerini görmeye gelmedigi için çok pisman oldugunu belirten Figen Çakmak ise, “Spil’deyim, ruhumun sifa buldugu bir yerdeyim. Herkesin sifa bulmak için mutlaka buraya gelmesi gerekir. Açan laleleri bakinca sifa bulmak için herkesin buraya gelmesi gerekiyor. Hepsi açmis çok harika görünüyor. Bir Manisali olarak burayi kaçirdigim için simdiye kadar gelmedigim için çok pismanim.” diyerek duygularini dile getirdi.

Sehzadeler Halk Egitim Merkezinde ebru egitmeni olarak çalisan Sibel Gürcü ise sunlari söyledi: “Spil Dagini gezmeye geldik Manisa Lalelerini görmek için. Laleleri koruma sahasindayiz. Lalelere hayran kaldik. Yillardir gelip görmedigim için çok üzülüyorum. Böyle bir güzelligi kaçirdigim için. Asik olunasi bir yer. Kendim ayni zamanda Sehzadeler Halk Egitim Merkezinde ebru egitmeni olarak çalisiyorum. Laleleri buraya gelip bire bir görmek istedim. Laleler ebru sanati ile bütünlemis bir çiçek, benim için özel bir çiçek. Osmanli lalelerini çalisiyoruz ama Manisa lalelerinin de ayri bir güzelligi var. Bunu burada canli olarak görmüs oldum. Sanatima, ebru sanatima Manisa lalelerini uygulamayi çok istiyorum onun için çalisacagim.”
Kaynak: İHA