Odada Baslayan Proje, Okula Yayildi

DÜZCE – Düzce Yavuz Selim Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Filiz Mutlu, sifir atik projesi çerçevesinde kendi odasinda toplamaya basladigi pet sise ve kapaklari toplamaya basladi. Odasi pet siseler ile dolan Mutlu’nun projesi okula yayilinca 1 haftada 10 çuval pet sise toplandi.

Odada Baslayan Proje, Okula Yayildi
Türkiye genelinde birçok noktada uygulanan ‘Sifir Atik’ projesine destek olmak için Düzce Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Filiz Mutlu’da harekete geçti. Odasinda agirladigi ögretmen, ögrenci, veli ve misafirlerine ikram ettigi suyun pet sisesini ve kapaklarini toplamaya basladi.

Odasinda ciddi bir birikim oldugunu gören Mutlu, durumu okula yaydi. Okulda tüm siniflara ve odalara koyulan posetlerde 1 haftada, 10 çuval pet sise ve plastik atik toplandi. Ögrenciler topladiklari siseler ile okul içerisinde sergi açarken, geri dönüstürülecek olan siselerden elde edilecek gelir ile okulda çesitli etkinlikler yapilacak.

“Sise ve kapaklari ayirdim, ciddi bir birikim oldu”

Odasinda baslattigi projenin okula yayildigini belirten Yavuz Selim Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Filiz Mutlu, “Biz sifir atik ile ilgili farkindaligi olan bir okuluz. Okul müdürümüz bu isi çok ciddiye aliyor. Proje anlaminda da biz çok ciddiye aliyoruz. Benim odamda misafirlerimin, ögrencilerimin, velilerimizin su içtikleri siseleri ve kapaklarini ayirdim. Çok ciddi bir birikim oldu ve balkonda muhafaza altina aldim. Okulun bir tane biriminde bu kadar fazla sise biriktigi görülünce Bu atik meselesinin ögrencilerimizde farkindalik olusmasini istedik. Daha sonra okulumuzda bir gün boyunca ne kadar pet sise çikiyor. Bunun denemesini yaptik ve elde edilen ürünleri sergilemek istedik. Görsel anlamda bir hareketlilik katmak istedik. Bu siseleri geri dönüsüm firmasini verecegiz ve okulumuzun degerler kulübü bunu degerlendirecek. Siniflarimizin her birinde plastik ile kagit çöplerimiz ayri. Atiklarimizi hiçbir bölümümüzde karistirmiyoruz. Yavuz Selim Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi olarak bu projeyi destekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA