Istanbul'da Seçim Sandiklari Kuruldu

Istanbul’da Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oylarin kullanilacagi okullara sandiklar kuruldu.

Istanbul'da Seçim Sandiklari Kuruldu
Türkiye’de yarin yapilacak Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazirliklar tamamlandi. Yüksek Seçim Kurulu, sandik baskani ve görevlilerine oy kullanimi ve güvenligi ile ilgili bir günlük egitim verildi.

Egitimin ardindan görevliler yarinki seçim için oy kullanilacak sandik numaralarini kapilara asti. Daha sonra sandik ve oy kabinlerini kurarak, hazirliklari tamamladi. Hazirliklarin tamamlandigi okullardan Basaksehir IBB Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu’nda sandiklar ve oy kabinleri görüntülendi.

Vatandaslarin oy kullanirken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan 2067 numarali Sandik Baskani Tugçe Mumcu, “Yüksek Seçim Kurulu tarafindan verilen egitim geregi sandik ve oy kabinlerimizi kurduk. Yarin çuval ve oy pusulalari teslim aldiktan sonra ant içip, yapmamiz gerekenleri yapacagiz. Sandik baskani olarak, vatandaslarimiz içeri girdiginde telefonlarini ve üzerlerinde herhangi bir kayit cihazini kesinlikle birakmalari hususunda onlari uyaracagiz. Bir de zarflar içinde oy pusulasi olmasi gerekecek, biri cumhurbaskanligi ve biri milletvekili oy pusulasi olacak. Tercih mührünü dogru yere basarak ve basildiktan sonra mühür disarida kalacak sekilde katlayarak, zarflara koymalarini isteyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA