Hatay Sehidini Ugurladi

Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyonu’nda sehit düsen Piyade Sözlesmeli Er Muhammet Küçük’ün naasi memleketi Hatay’in Hassa ilçesinde törenle son yolculuguna ugurlandi. Sehidin annesi Zöhre Küçük, “Liseden beri sehit olacagim derdi, sehit oldu. O düsmanlari sevindirmeyecegim benim 3 tane daha oglum var" dedi.

Hatay Sehidini Ugurladi
Bölücü terör örgütü tarafindan dün Kuzey Irak’ta düzenlenen roketli saldirida Pençe-Kilit Operasyonu’nda görev alan Piyade Sözlesmeli Er Muhammet Küçük sehit oldu. Sehidin naasi bugün memleketi Hatay’in Hassa ilçesine getirildi.

Burada Mazmanli Mahallesi Küçükger mezrasindaki baba evinde helallik alindi. Burada sehidin ailesi ve Suriye’de sözlesmeli piyade er olarak görev yapan ikiz kardesi Mustafa’da Türk bayragi sarili tabutu öperek ugurladi. Daha sonra mezarlik yanindaki okul bahçesinde sehit için tören düzenlendi.

Kilinan cenaze namazinin ardindan askerler tarafindan omuzlara alinan sehidin naasi Küçükger Mezarligi’nda dualarla defnedildi. Sehidin babasi Yakup Küçük, “Güle güle git oglum güle güle git, mekanin cennet olsun" diyerek veda etti.

“Sehit olmayi çok istiyordu"

Evlatlarini çok sevdigini belirten Anne Zöhre Küçük ise, “Allah’im verdi, Allah’im aldi. Sehit olmayi çok istiyordu. Liseden beri sehit olacagim derdi, sehit oldu. Bir sene bile olmadi görevi sehit oldu. O düsmanlari sevindirmeyecegim benim 3 tane daha oglum var" diye konustu.

Törene Hatay Vali Vekili Oguzhan Bingöl, milletvekilleri, belediye baskanlari, il ve ilçe protokolü, ailesi, yakinlari ile askeri erkan katildi.



Sehidin kani yerde kalmadi, 2 terörist etkisiz hale getirildi

Öte yandan Milli Savunma Bakanligi, Piyade Sözlesmeli Er Muhammet Küçük’ü sehit eden 2 teröristin devam eden operasyon çerçevesinde etkisiz hale getirildigini açiklamisti. Açiklamada, 2Sehidimizin kanini yerde birakmadik, birakmayacagiz! Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde kahraman silah arkadasimiz Piyade Sözlesmeli Er Muhammet Küçük’ü sehit eden 2 PKK’li terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyonlarimiz güçlü sekilde sürüyor" denildi.
Kaynak: İHA