Hatay'da Seçim Için Konteynerlerde Kuruldu

6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerden en büyük yikimin yasandigi Hatay’da Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oylarin kullanilacagi okul ve konteynerlerde hazirliklar tamamlandi.

Hatay'da Seçim Için Konteynerlerde Kuruldu
Depremin büyük yikim yaptigi Hatay’da seçimlere sayili saatler kala, vatandaslarin oy kullanacaklari yerlerde hazirliklarda sona gelindi. Depremde agir hasar almayan mahallerdeki okullarin siniflarinda sandiklar ve kabinler kuruldu. Okullarin agir hasar aldigi okullarin yerlerine ise konteynerler yerlestirildi. Depremin en agir yikimi yaptigi Antakya ve Defne ilçelerinde 167 konteynerde oy kullanilacagi belirtildi. Konteynerlerde normal bir salon gibi hazirlandi ve içindeki iki kabin birde sandik yer aliyor. Konteynerlerin 112’si Antakya, 55’i de Defne ilçesinde yer aliyor. Konteynerler hasar gören okullarin bahçesi ve muhtarliklarin yanina yerlestirildi. Hatay’da 3 bin 154 sandikta 1 milyon 62 bin 41 seçmenin oy kullanacagi kaydedildi. Il genelinde 11 adette seyyar sandik olusturuldugu bildirildi.

Mahallesine konteyner yerlestirilen Barbaros Mahalle Muhtari Mahmut Bayrakçi, "Okullarimiz agir hasar gördü. Devletimiz konteynerleri yerlestirdi. Oylar yarin konteynerde kullanilacak, hazirliklar tamamlandi. Vatanimizi, milletimiz için hayirlisi neyse o olsun. Zor bir süreç Allah yardimcimiz olsun" dedi.

Kaynak: İHA