Fadiloglu, Dereceye Giren Anneleri Ödüllendirdi

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Anneler Günü dolayisiyla düzenlenen Anneler Günü Akil ve Zeka Oyunlari Yarismasi’nda dereceye giren anneleri tebrik etti, ödüllendirdi.

Fadiloglu, Dereceye Giren Anneleri Ödüllendirdi
Sehitkamil Belediyesi bünyesinde 2020 yilindan itibaren hizmet vermeye devam eden Bilim Sehitkamil’deki bilim atölyelerinde 80 bin 856 ögrenciye atölye egitimleri verilirken, Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde ise 160 ögrenciye 36 ay boyunca 11 farkli modülde mühendislik ve yazilim egitimleri verildi.

Bilim merkezinde ögrencilere, teknoloji tabanli bir egitim vermenin yani sira velilere yönelik çesitli etkinlikler gerçeklestirilerek onlar da ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sürecine dahil ediliyor. 14 Mayis Anneler Günü etkinlikleri çerçevesinde Yetim Koordinasyon Merkezinden 50 anne ile 5 kategoride Akil ve Zeka Oyunlari Turnuvasi’nin ön elemeleri yapildi. Elemelerden basariyla geçen 10 anne, finalde yaristi. Final müsabakalarini takip eden Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, tüm annelerin Anneler Günü’nü tebrik etti ve kendilerine hediye verdi. Baskan Ridvan Fadiloglu, yarismada birinci olan anneye, elektrikli kahve makinesi, ikinci olan anneye ise elektrikli su isiticisi armagan etti.

“Anneler günü, 1 gün degildir, 365 gündür”

Programda konusan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Saygideger annelerimiz, öncelikle Anneler Gününüz kutlu olsun. Ben burada, bilim merkezinde sizlerle beraber olunca daha da bir mutlu oldum. Gerçekten çocuklarimizin egitimine katki verebilmek adina bilim merkezimizde su ana kadar 2020’den bu yana yaklasik 81 bin ögrencimiz bilim atölyelerinde egitim aldi. Bu içerisinde bulundugumuz bilim merkezinde ayni zamanda deneyyap atölyelerimiz var. Deneyyap atölyelerinde 3 yillik egitim programina dahil olan 160 ögrencimiz var. Özellikle Milli Teknoloji Hamlesi adina bu çocuklarimiz, 3 yillik egitimi alarak ileride memleketimiz için nitelikli insallah mühendisler olacaklar, teknik adamlar olacaklar. Ülkemizin gelismesine katki koyacaklar. Tabii bu manada velilerimizin de bu islerle ilgili olmasini istedik. Normal sartlarda Milli Egitim ile yapmis oldugumuz çalisma çerçevesinde anasinifindan baslamak üzere yetiskinler de dahil olmak üzere tüm akil zeka oyunlari, satranç etkinliklerini çocuklarimiza yapiyoruz. Ama annelerimizin de hosça vakit geçirebilmesi adina artik bunu da geleneksel hale getirecegiz. Bu, ilki olsun. Bundan sonraki safhada bu turnuvalari devam ettirecegiz. Tabii burada 50 annemizin katildigi 5 ayri oyunda, 5 ayri kategoride yarismalar yapildi. Bizim için Anneler Günü, 1 gün degildir, 365 gündür. Bizim için burada yalnizca 5 birinci yoktur. Tüm katilan annelerimiz birincidir. Esas olan burada centilmenlik içerisinde kendi aramizda eglenebilmek, ayni zamanda kendimizi gelistirebilmek adina bir etkinlik. Ben emek veren tüm hocalarima tesekkür ediyorum. Çocuklarimizin gelismesine vermis oldugunuz katkilar için tekrar tekrar tesekkür ediyorum” dedi.



“Baskanimiz, ailemizden biriymis gibi”

Etkinlige iliskin degerlendirmede bulunan yetim çocuk annesi Fatma Altiparmak, “Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Bugün, öyle bir heyecanliyiz ki yani hayatimizda unutulmayacak anlar yasadik. Çocuklarimiza da kendi hayatimiza da bizi etkileyecek, önem ve anlam tasiyacak bir gün oldu bizim için. Baskanimiz her zaman bizimle ilgilendi, alakadar oldu ve ailemizden biriymis gibi. Geçmiste yasadigimiz kötü hatiralari bize unutturmamiza çok faydali oldu. Benim çocugum için zor bir dönemden geçerken okuluna kadar gidip çocugumla ilgilenip, evime kadar gelip dertlerimizi, sorunlarimizi dinleyecek kadar yüce gönüllü bir insan. Çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA