Emektar Annenin Çalisma Azmi

BITLIS – Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yasayan 81 yasindaki Hüsnücemal Emen, ilerleyen yasina ragmen gençlere çikartiyor.

Emektar Annenin Çalisma Azmi
Adilcevaz ilçesine bagli Aydinlar beldesinde ikamet eden 7 çocuk, 41 torun sahibi Hüsnücemal Emene nine, ilerleyen yasina ragmen gençlere tas çikarircasina her türlü ev islerini yapiyor. 9 yil önce esini kaybettikten sonra ikinci çocugu olan Orhan Emen’in yanina yerlesen Hüsnücemal nine, ilerleyen yasina ragmen günlük islerini aksatmadan yapiyor. Gayet saglikli görünen Emen, haftanin belli günlerinde tandirda ekmek pisirip, elle bulgur ögütüp tasta keskek malzemesi dövüyor. Bunlarin yani sira koyun yününden ip yapip günlük islerini yapiyor

81 yasindaki Hüsnücemal nine, “Ben gayet saglikliyim. Saglikli olmamin nedeni ise gençligimden beri hep çalisiyorum. Hiç bir isimi baskasina birakmiyorum. Ben gençligimden de koyun, kuzu, tarla, ev isi hep yapardim. Çok sükür sagligim yerinde ve ayrica çocuklarim, gelinlerim, torunlarim da bana çok iyi bakiyorlar. Birde tüm annelerin anneler gününü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA