Belediye Baskanlarindan Anneler Günü Mesaji

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, yayimladiklari mesaj ile Anneler Günü’nü kutladi.

Belediye Baskanlarindan Anneler Günü Mesaji
Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin mesajinda, "Bir insanin en derinine isleyen nakistir, anne! Seslenislerin en güzelidir. Seslenme imkânimiz olmadiginda yüregimizde attigimiz çigligin sakinlestiricisidir. Ruhumuzun derinliklerinde buldugumuz huzurdur. Annelik bizim gelenegimizde ilahi merhametin yeryüzündeki tecellisidir. Annelerimiz, yasam sartlarini bizlere ögreten, deneyim kazanmamizi saglayan, bizleri gelecege hazirlayandir. Çocuklari söz konusu oldugunda hiçbir zorluktan kaçinmayan, onlarin mutlulugu için çaba sarf eden ve en iyi sekilde yetismesi için hayatlari boyunca mücadele eden annelerimiz ailenin temel diregidir. Asrin felaketiyle çok acilar yasadik. Nice evladimiz annesiz, nice annemiz evlatsiz kaldi. Yandik, kavrulduk, yerine koyacagimiz kiymetlilerimizi kaybettik. O zor günlerde sahada gördügüm fedakar annelerimiz, her sartta en iyisi için yilmadan yorulmadan mücadele ediyorlardi. Aile fertlerini bir arada tutarak, hayata tutunmalarini saglamaya devam ediyorlardi. ‘Cennet analarin ayaklari altindadir’ sözü çerçevesinde kendilerini bas taci kabul ettigimiz annelerimiz, bizler için berekettir, duadir, ilk ögretmendir. Annelik sadece, bir çocugu dünyaya getirmekten ibaret degildir. Anne, insanin duygularini, düsüncelerini, karakterini sekillendiren en önemli rol modeldir. Saglam bireylerin, büyük milletlerin, saglikli iliskilere sahip toplumlarin arkasinda güçlü bir annelik vardir. Güçlü Türkiye’nin ardinda güçlü anneler vardir. Anne koruyan, kollayan, kol kanat geren, evladinin gelecegi için kendini arka plana iten kisidir. Anne, kisiyi kendisinden daha çok taniyandir. Yemeyen yediren, giymeyen giydiren annelerimiz, sefkatin, merhametin, fedakarligin timsalidir. Ömürlerini ailelerine adayan, her daim hürmetlerin en büyügünü hak eden annelerimizin, anne adaylarimizin ve yüreklerine evlat atesi düsmüs, evlat acisini tatmis, ‘vatan sag olsun’ diyerek bagrina tas basmis sehit ve gazilerimizin cefakâr analarinin da ellerinden öpüyor ve Anneler Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandi.

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ise, dünyada anne sevgisinin yerine konulabilecek baska bir deger olmadigini vurguladigi mesajinda, "Bizi hiçbir zaman yalniz birakmayan, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duydugumuz anlarda sefkatle bagrina basan annelerimize sadece Anneler Günü’nde degil, yilin her gününde, hak ettikleri saygiyi göstermekte asla kusur etmemeliyiz. Annelerimiz; hosgörünün, merhametin, saf bilginin tükenmez kaynagidir. Annelik, baska hiçbir duyguyla karsilastirilamayacak kadar çok yüce ve karsilik beklemeden verilen tek sevgi kaynagidir. Fikren ve bedenen saglikli nesillerin yetistirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet edersek edelim gönül borcumuzu ödeyemeyiz. Bu vesileyle, basta sehitlerimizin anneleri olmak üzere, fedakârlik ve sabirla dünyanin en yüce görevini yerine getiren her biri sevgi sembolü annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, saglik ve mutluluklar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu’nun mesajinda ise, "Annelerimizi senede bir gün degil, ömrümüz boyunca sevgi ile kucaklamali, dinimizin anneye ‘Öf’ bile demeyi yasakladigini her zaman hatirlayarak gönüllerini hos tutmali ve hürmette kusur etmemeliyiz. Annelerimiz, hayata gözlerimizi açtigimiz ilk andan itibaren sevgisi, sefkati ve merhameti ile bizleri kusatan en degerli varliklarimizdir. Annelerimiz; sonsuz sevginin, engin hosgörünün ve karsiliksiz iyiligin en içten, en masum ve en samimi sekilde tezahür ettigi bas tacimizdir. Toplumumuzun en temel yapi tasini aileler, ailelerin temellerini de anneler olusturmaktadir. Bu nedenle gelecek nesillerin yetismesinde en büyük sorumlulugu annelerimiz üstlenmektedir. Bizlere sevgiyi, saygiyi, merhameti ve fedakârligi asilayan annelerimiz, bizlerin vatanimiza, milletimize yararli bireyler olarak yetismesinde yol göstermekte, toplumun sekillenmesinde ve bizi bir arada tutan degerlerin hayat bulmasinda ve yasatilmasinda kilit rol oynamaktadir. Bizleri canindan, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatini bizim hayatimizin daha iyi olmasi için harcayan annelerimizin hakki asla ödenemez. Bizim için annelerin mutlulugu, annelerin huzuru ve yüzlerinin gülmesi her seyin üzerindedir. Peygamber Efendimiz, “Cennet, Analarin Ayaklari Altindadir.” Hadis-i Serifi ile cenneti kazanmaya anneyi vesile kilmis ve böylelikle de yüce dinimizin kadina ve anneye verdigi degeri göstermistir. Bugün bizlere düsen görev ise annelerimizi senede bir gün degil, ömrümüz boyunca sevgi ile kucaklamali, dinimizin anneye ‘Öf’ bile demeyi yasakladigini her zaman hatirlayarak gönüllerini hos tutmali ve hürmette kusur etmemeliyiz. Her seyden önce vatanimiz için canini seve seve feda eden aziz sehitlerimizin ve gazilerimizin fedakâr annelerine bugün vesilesiyle sükranlarimi arz ediyorum. Basta sehit annelerimiz olmak üzere, ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyügünü hak eden annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Ahirete irtihal etmis tüm anneleri, rahmetle ve minnetle yad ediyorum" denildi.
Kaynak: İHA