Baskentte Saganak Ve Dolu Etkili Oldu

Ankara’da aksam saatlerinde baslayan saganak nedeniyle trafikte zaman zaman durma noktasina gelirken, Sincan, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde bazi isyerlerini su basti.

Baskentte Saganak Ve Dolu Etkili Oldu
Ankara’da aksam saatlerinde bastiran saganak yagmur hayati olumsuz etkiledi. Su birikintileri yüzünden araçlar su altinda kalirken bazi dükkan ve isyerlerini su basti. Su birikintilerinin içinde kalan araç sahipleri canlarini araçlarin üstüne çikarak kurtardi. Ankara’nin Sincan, Etimesgut, Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinde etkili olan saganak yagmur hayati olumsuz etkiledi.

Çankaya ilçesi Angora Bulvari üzerinde bir araç çöken yola düstü. Eskisehir Ümütköy köprüsü altinda bulunan mazgallarin tikanmasi sonucu yol göle döndü. Eskisehir merkez istikametine uzun süre trafige kapatildi. Çöken yol içinde kalan araç sahibini ve su birikintisi içinde mahsur kalan sürücülerin kurtarilmasi için itfaiye ekiplerine haber verildi.

Araç içerisinde mahsur kalan sürücüler itfaiye ve belediye ekipleri tarafindan kurtarildi.

Sincan de caddeler, suyla kaplandi. Cadde üzerinde bulunan birçok isyerini su basti. Dükkanlarini su basan vatandaslar kendi imkanlari ile suyu tahliye etti.

Ankara’nin Sincan, Etimesgut, Yenimahalle ve Çankaya ilçeleri cadde ve sokaklarinda olusan su birikintilerini Ankara Büyüksehir Belediyesine bagli kepçe ve Kar küreme araçlari tahliye etti. Vatandaslar bu durumun her sene yasandigini belirtirken yetkililerden çözüm istedi. Ayrica yardimin geç geldigini ve ekipmanlarin yetersiz oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA