ISBAS'in 2'Inci Fabrikasi Üretime Basladi

Isparta Belediyesi bünyesindeki ISBAS Bimsblok Fabrikasi, ürettigi ürünlerin yogun talep görmesi dolayisiyla 2.fabrikayi kurdu. Yeni fabrika alaninda incelemelerde bulunan Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, üretim kapasitesini 2’ye katladiklarini, talepleri daha hizli bir sekilde karsilayacaklarini söyledi.

ISBAS'in 2'Inci Fabrikasi Üretime Basladi
Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in göreve gelmesinin ardindan atilim yapan Isparta Belediyesi bünyesindeki ISBAS Bimsblok Fabrikasi büyümeye devam ediyor. Bimsblok üretiminin yani sira ISKIM adi altinda yapi kimyasallari üreten fabrika, çatisina kurulan 1 MW’lik günes enerjisi santrali sayesinde kendi elektrigini üretir hale gelmisti. Bimsbloga olan yogun talep dolayisiyla ISBAS Bimsblok Fabrikasi, 2 bin metrekare alanda genisleyerek 2.fabrikayi hizmete aldi. Yeni tesisle birlikte bimsblok üretim kapasitesi 2 katina çikarildi.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, ISBAS Bimsblok Fabrikasinin yeni kurulan ve üretime baslayan tesisinde incelemelerde bulundu. ISBAS’in son 4 yildir çok büyük ivme kazandigini belirten Baskan Basdegirmen, fabrikanin üretimi artirmasi, yeni üretimleriyle sehre ve belediyeye çok daha fazla hizmet etmeye basladigini dile getirdi. Görevi devraldiktan sonra yaptiklari çalismalarin bugün meyvelerini vermeye basladigini ifade eden Baskan Basdegirmen, bu süreçte fabrika için yapilanlardan bahsetti.

Göreve gelmelerinin hemen ardindan bimsblogun kaliplarini degistirdiklerine deginen Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Piyasada saticilarimizin bu yöndeki talepleri karsilandi. Agirlik konusunda talepler vardi. 20’lik üretilen ürünün agirliginin fazla oldugu, bunun düsürülmesi gerektigi belirtildi. Kalip degistirerek, malzemelerde iyilestirmeler yaparak kilogrami düsürmüstük. Degisik kaliplar istediler, o kaliplari üreterek, önlerine sunduk. Onlardan çok mutlu oldular ve satisimiz bir anda üst seviyelere çikti, ürün yetismez oldu. Antalya, Burdur, Denizli, Afyonkarahisar’daki saticilarimiz uzun süre ürün beklemek durumunda kaldilar. Kisin ürünü kurutmak zor oluyor, bu nedenle de ürünü verme isimiz gecikiyor. Bu tesisin üretimini artirmak istedik. Yerli ve güzel bir makine aldik. Bir önceki makinemizin çok daha üst kalitesinde, çok daha fazla ve hizli ürün üretebilen bir makine aldik. Sag olsun Nevsehir’den gelen arkadaslarimiz bu tesisi kurdular. 1 hafta deneme üretimlerinde çok güzel sonuçlar elde ettik. Firmamiza tesekkür ediyorum, yerli ve milli bir makine ile bu üretimleri yapiyoruz” görüslerinde bulundu.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, hem üretimi hem de satisi 2’ye katladiklarini söyleyerek, artik gelen taleplere daha hizli bir sekilde ürün teslimi yapacaklarini belirtti.

Kurutma sayesinde de ürünleri kurutarak daha saglam bir sekilde teslim edeceklerine deginen Baskan Basdegirmen, “Briket ürününde daha da büyümeyi düsünüyoruz. Talep arttikça tesislerimizi daha da gelistirmemiz lazim. Önümüzdeki dönemler içerisinde hazirliklarimiz var” dedi.

ISBAS bünyesinde 10 çesit yapi kimyasallari ürünleri ürettiklerini de kaydeden Baskan Basdegirmen, “Bu ürünler ilgi ve alaka gören kalitede oldu. Çok talep görüyor. 10 ürün içerisinde 3-4 tanesini sira alarak veriyoruz. Bu 10 ürünümüzü zaman içerisinde ülkemizin degisik yerlerine dagitildigini görecegiz. Suanda yakin illere verebiliyoruz. Büyük yapi marketler bu ürünleri bizlerden talep etmeye basladilar. Daha yeni dogan bir ürün. Ama yeni olmasina ragmen ilk intibaiyla çok güzel bir sonuç elde ettik. Insallah daha güzel ürünler, kazançlar ve istihdamlarla Isparta’miza hizmet etmeye devam edecegiz” görüslerinde bulundu.

Göreve gelmelerinin ardindan 2. fabrikayi kurmanin kendilerine nasip oldugunu belirten ISBAS Genel Müdürü Mehmet Tanel, desteklerinden dolayi Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e tesekkür etti. Ilerleyen süreçlerde yeni yatirimlarin olacagini ifade eden Tanel, “Piyasanin arz ve talebine göre Allah’in izniyle 3.fabrikamizi bugünden kuracagimizi belirtmek istiyorum. Isparta’miza hayirli olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA