Akademik Arilar, Üretime Basladi

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi bünyesinde yapilan aricilik faaliyetleriyle vatandaslarin dogal ve katkisiz ürünle bulusturulmasi hedefleniyor.

Akademik Arilar, Üretime Basladi
Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde yapilan aricilik faaliyetleri üretime basladi.

80 kovan ile üretim yapan tesiste bir taraftan ögrenciler ögrenim alirken diger taraftan vatandaslar saglikli ürünle bulusturuluyor. 1 ton civarinda üretim kapasitesine sahip tesiste üretim bütünüyle dogal yollarla yapiliyor. Laboratuvar da yapilan analizlerin ardindan vatandaslara sunulan bal, geçtigimiz yillarda aldigi ödülle vatandaslarin güvenini kazandi. Yapilan üretimin ardindan maliyetine yapilan satislar vatandaslarin yüzünü güldürüyor.

"Halkimizin saglikli ürünle bulusmasi adina maliyetine satislar yapiyoruz"

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Prof. Dr. Irfan Oguz, vatandaslarin güvenle alabilecekleri dogal bir üretim yaptiklarini belirterek, "Burasi merkezimize bagli olarak faaliyet gösteren aricilik tesisimiz. Burada yapilan çalisma üretime dayali bir çalismadir. Burada bir arastirma yönü yok su anlik sadece ögretim var. Burada ögrencilerin görsel olarak yerinde görmeleri için bulunan bir tesistir. Burada 80 kovan ariyla yaylaya çikacagiz. Bizim özelligimiz üretimimizin tamamen dogal olmasi. Her yil analiz yapiliyor, ödülde almisligimiz var. Yillik olarak 1 ton civarinda üretim yapiyoruz. Bu üretimleri petek ve süzme bal olarak kampüste bulunan ofise götürüyoruz. Burada çalisan ve disardan gelen ziyaretçiler alim yapabiliyor. Halkimizin saglikli ürünle bulusmasi adina maliyetine satislar yapiyoruz. Bizim öncelikli amacimiz kar amaci olmadigi için mutlaka burada seker uygulamasi olmuyor. Kis döneminde arilarin hayatini sürdürmesi için verilen seker disinda hiç bir sekilde seker vermiyoruz. O sekerde arilarin hayatta kalmasi için verilen sekerdir. Bizim satisa sunacagimiz ballar tamamen dogal çiçeklerden arilarin ürettigi ballardir. En iyi ürünleri halk ile bulusturmaya çalisiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA