Posof Dogalgazla Bulusacak

Ardahan’in Posof ilçesi ilk kez dogalgaza kavusuyor. Ilçede dogalgaz hatti dösenmesi için çalismalar düzenlenen törenle basladi.

Posof Dogalgazla Bulusacak
Ilçede altyapisina baslanan dogalgaz yil sonunda evlere verilmeye baslanacak. Töreninde konusan Ilçe Belediye Baskani Cahit Ulgar, yillardir hayalini kurduklari dogalgaza kavusmak için gün saydiklarini ve bunun sevincini yasadiklarini söyledi.



Posof ilçesine ilk kez dogalgaz sebekesi çekilmeye baslandi. Alt yapisi yil sonunda tamamlanmasi hedeflenen dogalgaz için tören düzenlendi.

Devlet hastanesi önünde düzenlenen törene, AK Parti Ardahan Milletvekili adayi Kaan Koç, Belediye Baskani Cahit Ulgar, KARGAZ Bölge Müdürü Baris Çalik ve vatandaslar katildi.

Altyapisina baslanan dogalgazin borulari da dösenmeye baslandi.

Tören’de konusan KARGAZ Bölge Müdürü Baris Çalik, ’’Lisans sinirlarina kattigimiz Posof ilçesi 2022 yili içerisinde proje ve ön fizibilite çalismalari tamamlandi. 2023 yilinin Mayis ayinda çalismalara baslayarak yil sonunda gaz vermeyi hedefliyoruz. Proje bedeli yaklasik 55 milyon TL civarinda. Projenin gerçeklesmesinde basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere tüm yetkililere buradan tesekkür ediyorum’’ dedi.

Posof Belediye baskani Cahit Ulgar ise, yillardir hayalini kurduklari dogalgaza kavusmak için gün saydiklarini ve bunun sevincini yasadiklarini söyledi.

Ulgar, ’’Bugün ilçemizin güzelligine güzellik katacak ve güzide ve temiz bir ilçe olarak tarihteki yerini alacak en büyük projelerden birisi olan Dogalgaz projesinin temel atma töreni için buradayiz. Yaklasik maliyeti 55 milyon TL olan bu yatirim ilçemiz için büyük bir yatirim. Türkiye’de dogalgazi her aile istiyor. Gönül istiyor ki her ocakta yansin. Ama bu yatirimlar sira ile icra ediliyor. Hizmetlerimiz siyasi görüsü ne olursa olsun herkes için yapiyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA