Mezitli'de Otizm Evi Açildi

Mezitli Belediyesi, 10-16 Mayis Engelliler haftasi nedeniyle Otizm Evinin açilisini gerçeklestirdi.

Mezitli'de Otizm Evi Açildi
Merkez Mezitli ilçesi Menderes Mahallesi, Barbaros Hayrettin Pasa Caddesi, Ugur Mumcu Parki içerisinde yer alan Otizm Evinin açilisinda Mezitli Otizme Umut Derneginin üyeleri otizmli çocuklari anlatan sözlerle mini bir sunum gerçeklestirdi. Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan tarafindan kurdelesi kesilen Otizm Evinde otizmli bireylere ve ailelere yönelik çesitli etkinlikler düzenlenecegi belirtildi.

Otizmin hizla arttiginin altini çizen İçel Otizm Dernegi Baskani Nazmiye Yanan, "Otizm aslinda anlatmakla bitmez fakat bizim sesimizi duydugu için Baskanimiz Neset Tarhan’a tesekkürlerimi sunuyorum. Otizm hizla artiyor ve su an 38 çocuktan 1’i otizmli doguyor. Maalesef simdilik bir tedavisi yok, tek çözümü yogun ve kaliteli egitim. Bizler el birligi ile çocuklarimizin yaninda olmaya ailelere destek vermeye gayret gösteriyoruz. Bundan sonra İçel’deki tüm dernekler olarak el ele kol kola verip birlikte çocuklarimiz için çabalayacagiz ve çalisacagiz" dedi.

Mezitli Otizme Umut Dernegi Baskani Julide Güzel ise, "Baskanimiz Neset Tarhan’a ne kadar çok tesekkür etsem azdir. Benim oglumun sesini duydu, yasantimin sesini duydu. Bizlere el uzatti. Bundan sonra da ben ve dernek üyelerim bütün çocuklara el uzatacagiz. Otizm Evimizin açilisina katilan ve destek olan herkese sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum" diye konustu.



"Bugün ki tablo mutlulugun resmidir"

Konusmasina Nazim Hikmet’in Abidin Dino’ya yazdigi ‘Bana mutlulugun resmini yapabilir misin Abidin’ sözleriyle baslayan Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, "Her sey yapilabilir ama mutlulugun resmi yapmak çok zordur. Göreve geldikten sonra Down Sendromlu çocuklarla ilgilendik. Down kafemizi kurduk. Belli araliklarla kafemizi ziyaret ettik. Down sendromlu çocuklara sarildigimiz zaman insanlari ne kadar mutlu ettigini gördüm. Gerçekten Down Sendromlu çocuklar sarildiklari zaman insanin kimyasini degistiriyor ve çok mutlu ediyor. Demek ki mutlu olmak bazen de çok kolay olabiliyor. Belediye Baskanligi gerçekten çok zor fakat zaman zaman insani mutlu eden olaylar da oluyor. Tipki bugün oldugu gibi. Etkin sekilde duyuru yapmadigimiz halde açilisimiza inanilmaz bir katilim saglandi. Eger benim içinde mutlulugun resmi yapilacaksa iste bu tablo o mutlulugun resmidir. Bu duyguyu bana yasattiginiz için herkese tesekkür ediyorum. Otizm Evimizi herkesin gelip görmesini istiyor, tüm İçelimize hayirli olmasini diliyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA