Sinop'ta Engelliler Haftasi Töreni

Sinop’ta 10-16 Mayis Engelliler Haftasi kutlama programi çerçevesinde çelenk töreni düzenlendi.

Sinop'ta Engelliler Haftasi Töreni
Sinop Valiligi bünyesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan 10-16 Mayis Engelliler Haftasi kutlama etkinlikleri basladi.

Eski otogar mevkisinden baslayarak bando esliginde pankartlar açilarak Hükümet Meydani’na yürüyüs gerçeklesti.

Valilik önündeki Atatürk heykeline çelenk birakilmasinin ardindan konusan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Melih Keles, engellilerin sosyal ve ekonomik yönden karsilastiklari sorunlara dikkat çekmek ve çözüm bulmak adina her yil 10-16 Mayis günlerinin Engelliler Haftasi olarak kutlandigini dile getirdi. Keles, “Sosyal hayatin içerisinde olan engelli vatandaslarimiz, toplumumuz için birer güç kaynagidir. Engelli vatandaslarimizin gelecege güvenle bakabilmelerini saglayacak imkânlar olusturulmasi, onlarin yasamlarini kolaylastiracak düzenlemelerin yapilmasi yalnizca engelli vatandaslarimizi degil tüm toplumu mutlu edecektir. Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü olarak engellilerin kendi kendilerine yetebilmeleri, meslek edinip üretken hale gelmeleri ve çevreyle saglikli iliskiler kurarak topluma katilmalari yönünde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Unutmayalim ki bizler hep birlikte variz, hep birlikte bir ülkeyiz” dedi.

Düzenlenen törene Sinop Vali Yardimcisi Ali Osman Bulat, Türkiye Sakatlar Dernegi(TSD) Sinop Subesi üyeleri, kamu kurum ve kurulus amirleri ve özel egitim ögrencileri katildi.

Kaynak: İHA