Bodrum'da Ilk Wiyanawanda Fest Gerçeklesti

Wiyanawanda Fest Bodrum ile Türkiye genelinde farkli bölgelerde üretim yapan üzüm üreticileri, Bodrum Azka Otel’in deniz ve mavinin birlestigi bahçesinde bir araya geldi.

Bodrum'da Ilk Wiyanawanda Fest Gerçeklesti
7000 yildir bagcilik yapilan ülkemizde üzüm üreticileri, köklü geleneksel üretim tekniklerine yeni üretim tekniklerini ekleyerek yeniden canlandiriliyor. Türkiye üzüm üreticileri, üzüm baglari açisindan dünyada önde gelen ülkelerinden bir tanesi olup, Anadolu topraklari bagciligin dogdugu topraklar olarak kabul görüyor. Son yillarda Türkiye’nin farkli bölgelerinden yeni üreticilerin sektöre katilmasi ile gelisen üretim sektörü, özellikle Türkiye’deki endemik üzüm çesitleri ile dünya pazarinda da dikkat çekmeye basladi.

Azka Otel’in sponsorlugunda gerçeklesen Wiyanawanda Festa Bodrum Türkiye genelindeki farkli bölgelerde üretim yapan 44 üzüm üreticisi, Bodrumlu üzüm tadim severlerle ilk kez bir araya gelerek bulustu. Hafta sonu gerçeklesen etkinlikte butik üzüm üretimi yapan üreticiler ürünlerini tanitma ve tattirma imkani buldu. Ürün stantlarinin yani sira bölgesel üreticilerin de katildigi etkinlik Bodrum’da bir ilk oldu. Festival çerçevesinde yerli ve yabanci üzümlerden üretilmis ürünler ile bu yil raflara çikacak yeni markalar üzüm tadim severlerin begenisine sunuldu. 44 üreticinin, onlarca markasinin deneyimlendigi Wiyanawanda Fest Bodrum, üzüm severlere Bodrum’un tarihi ve gastronomik zenginligi ile unutulmaz bir deneyim sundu.

Azka Otel Yönetim Kurulu Baskani is adami, turizmci Bülent Kaya “Bodrum’da bir ilk oluyor, Türkiye’de de sayili etkinliklerdendir. 44 firmanin katildigi üzüm tadim festivali düzenledik. Herkes memnun bizler memnun, böyle etkinliklerin daha fazla olmasi dilegiyle, bir çalisma yaptik. Türkiye’nin her sehrinden insanlar var etkinlikte, hem katilimcilar hem de firmalar yogun ilgi gösterdi. Bazi eksikliklerimizde var. Bodrum STK’lardan katilan olmadi maalesef. Kurum ve kuruluslarinda bu gibi etkinliklere biraz destek vermesi gerektigine inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA