Vali Memis'ten Kutlama Mesaji

Erzurum Valisi Okay Memis, Türk Polis teskilatinin 178. Kurulus yildönümü dolayisiyla bir kutlama mesaji yayinladi. Vali Memis mesajinda; “Türk Milleti, bu güzide Emniyet Teskilatimiza her zaman güvenmis, her türlü destegi vererek yaninda yer almis ve yaninda yer almaya da devam etmektedir” dedi.

Vali Memis'ten Kutlama Mesaji
Türk Polis Teskilatinin, 10 Nisan 1845 tarihinde Istanbul’ da kuruldugunu, kurulusundan bugüne kadar ülkemizde huzur ve güvenligi saglamayi, vatandasin can ve mal güvenligi ile namusunu korumayi, devletimizin bölünmez bütünlügünü hedef alan, içten ve distan gelen her türlü tehdit ve tehlikelere karsi mücadele etmeyi kendisine vazife edindigini dile getiren Vali Okay Memis, mesajinda sunlari kaydetti;

“Gücünü kanunlardan, destegini halktan alan, geçmisi sanla ve serefle dolu Teskilatimizin 178.Yil dönümünü kutlamanin mutlulugunu hep birlikte yasamaktayiz. Polis demek toplumun huzuru ve refahi demektir. Zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin gece ve gündüz demeden fedakârca görev yapan Polis Teskilatimiz, ülkemizin huzur ve düzenini saglamak için canla basla çalismaktadir. Yasalarla kendisine verilen görevleri basari ile yerine getirmenin yaninda, vatandaslarimizin her an yardimina kosan ve muhtaçlarin elinden tutan, Devletimizin yardim ve merhamet elinin, vatandaslarimiza uzatilmasinda her daim önemli bir rol üstlenmistir.

Bu güzide Teskilatimiz, 178 yildir bu anlamli ve ulvi görevi basariyla yerine getirirken hukukun üstlügünü, insan haklarina saygiyi ve demokratik toplum düzeninin saglanmasini ilke edinen Emniyet Teskilatimiz gerek yurt içinde ve gerekse yurt disinda görevlerini basarili bir sekilde yerine getirerek, milletimizin gönlünde hak ettikleri yeri almis bulunmaktadir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Herkesin polisi kendi vicdanidir, fakat polis vicdani olmayanlarin karsisindadir” sözleriyle Türk Polis Teskilatinin, toplumumuzun teminati oldugunu ve polise olan güveni belirtmektedir. Türk Milleti, bu güzide Emniyet Teskilatimiza her zaman güvenmis, her türlü destegi vererek yaninda yer almis ve yaninda yer almaya da devam etmektedir.

Bu duygu ve düsüncelerle, Türk Polis Teskilatimizin, 178. Yil dönümünü içtenlikle kutluyor, halkimizin can ve mal güvenligini saglayan, milletimizin huzur ve asayisini temin eden, suç islenmesini önleyen, suçlulari adalete teslim etmek için canla basla çalisan emniyet mensuplarimizin, “10 Nisan Polis Haftasini” kutluyor. Vatani, milleti, mukaddesati ve nazli ay yildizli bayragi ugruna canlarini feda eden Aziz Sehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, kahraman gazilerimize de sükranlarimizi sunuyorum.”
Kaynak: İHA