Siverek'te Kan Bagisina Yogun Ilgi

Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde vatandaslar kan bagisina yogun ilgi gösterdi.

Siverek'te Kan Bagisina Yogun Ilgi
Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde Türk Kizilay’i ve Sivil Toplum kuruluslari isbirligiyle kan verme kampanyasi düzenlendi.

Daha önce Kizilay tarafindan kan stoklarinda azalma yasandigi ve asgari seviyesinin altina düstügü açiklamalari üzerine Siverek’te bulunan STK’larda çagrilarda bulunarak vatandaslari kan bagisi yapmaya davet etti.

Kizilay ve STK’lar tarafindan 2 günlük yapilan kan verme kampanyasinin ilk gününde Siverekli vatandaslar, kan vermek için uzun kuyruklar olusturdu. Ramazan ayi nedeniyle iftar saatinden sonra baslayan kampanya sahur vaktine kadar devam ediyor.

6 Subatta yasanan deprem sonrasi yurt genelinde ciddi kan ihtiyaci dogdugu ve stoklarda ki kaninda asgarinin altina düstügüne dikkat çeken Sanliurfa Bir Damla Kan Telesimi Dernegi Baskani Ibrahim Dizlek, ”Ramazan ayinin girmesiyle birlikte de kan bagisina ilginin azalmasi üzerine, Sivil Toplum Kuruluslari olarak, Kizilay’la birlikte Siverek’te bir kampanya düzenledik. Bu kampanya Sanliurfa ilimiz Merkez ve tüm ilçelerinde düzenliyoruz. Bugün Siverek ilçesindeyiz Siverek halkina çok tesekkür ediyorum, yogun bir ilgi var, buda bizi çok memnun etti. Kan bagisimiz iftardan sonra basliyor, sahura kadar devam ediyor. Siverek Halki bu konuda çok duyarli davrandi, kendilerine çok tesekkür ediyorum” dedi

Kan bagisinda bulunan Abdurrahman Aslan, ”STK ve Kizilay’in kan verilmesi konusunda çagrilarini duyduk, vatandaslik görevimiz olarak bizde bu çagriya karsilik verdik ve kan vermeye geldik. Kizilay’da kan oranlarinin azaldigini duyduk bu bizi son derece özdü, tüm vatandaslari kan vermeye davet ediyorum” seklinde konustu.

Talasemi hastasi Hakan Dizlek’te, ”Ben kendim bir talasemi hastasiyim, ülkemizde son olan dogal afetler nedeniyle kan stokunda azalma yasandi, gerek bizim için ve gerekse hastalar için kan sürekli bir ihtiyaçtir. Tüm vatandaslarimizi bizim için talasemi, lösemi ve diger kalitsal hastalar için kan vermeye davet ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA