Lapseki Belediyesi'nin Sokak Iftarlari Devam Ediyor

Lapseki Belediyesi Ramazan ayi olmasi sebebiyle sokak iftarlarina devam ediyor.

Lapseki Belediyesi'nin Sokak Iftarlari Devam Ediyor
Lapseki Belediyesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenledigi sokak iftarlari 25 Eylül Ilkokulu Bahçesinde çok sayida vatandasin katilimiyla gerçeklestirildi.

Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, iftar öncesinde vatandaslarla bir araya gelerek, ramazan ayini kutladi. Ardindan ezanla birlikte vatandaslar iftarlarini açti.

Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, iftarda yaptigi açiklamada, “Ramazan ayinin bereketini ve sevincini hemsehrilerimizle birlikte paylasmanin mutlulugunu yasiyoruz. Ramazan etkinliklerimiz çerçevesinde düzenlemis oldugumuz ‘Sokak Iftarlarimizi’ 25 Eylül ilkokulu bahçesinde degerli vatandaslarimizin katilimi ile gerçeklestirdik. Ramazan’in maneviyatini ve bereketini paylasmak, paylastikça çogaltmak için; gönül sofralarimiza misafir olan vatandaslarimizin memnuniyeti ve muhabbeti Için tesekkür ediyorum. Saglik, sihhat, dayanisma içinde hep beraber ayni güzellikleri yasamayi Allah’im bizlere nasip etsin. Rabbim birlik ve beraberligimizi daim eylesin, tuttugumuz oruçlari ve ibadetleri kabul eylesin insallah. Ayrica bugün 8 Nisan Dünya Romanlar Günü; birlikte yasamaktan büyük mutluluk duydugumuz, zengin kültürleri Ile hayatimiza renk katan, kendilerine özgü yasam tarzlariyla toplumumuzun ayrilmaz bir parçasi olan, yürekleri güzel, kendileri güzel, gülücükleri yüzlerinden hiç eksik olmayan Roman kardeslerimiz, toplumumuzun solmayan çiçekleridir. Bu topraklarin yüzyillar boyunca farkli kimlikleri, farkli kültürleri, farkli inançlari bir arada baris ve kardeslik içinde yasatma tecrübesi vardir. Biz, iste böyle bir medeniyetin bugünkü temsilcileriyiz. ‘Romanlar’da bu medeniyetin ayrilmaz bir parçasidir; dün de öyleydi, bugün de öyle, inaniyorum ki yarin da öyle olacak. Roman vatandaslarimizin her daim, yanlarindayiz. Her türlü sikinti ve ihtiyaçlarinda yanlarinda olmaya devam edecegiz. Biz biriz, beraberiz, kardesiz, hep birlikte Türkiye’yiz. Bu vesile ile Lapsekili Roman kardeslerim basta olmak üzere tüm Romanlarin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte saglikli, huzurlu, mutlu bir yasam diliyorum. Sevgi ve saygilarimi sunarim” dedi.

Kaynak: İHA