Çesme'de Bayram Hazirligi

Çesme Turistik Otelciler Birligi (ÇESTOB) Baskani Yakup Demir, "Bayram tatili 3 gün ve hafta sonuna sikisti. Bayram tatilini ve Alaçati Ot Festivali’ni birlikte düsündügümüzde, doluluklarin yüzde 70-80’lere çikacagini umuyoruz" dedi.

Çesme'de Bayram Hazirligi
21-23 Nisan tarihlerindeki Ramazan Bayrami tatili ve hemen ardindan düzenlenecek Alaçati Ot Festivali nedeniyle Çesmeli turizmciler ve Çesme esnafi hazirliklarini yogunlastirdi. Kis döneminde kapali olan turistik oteller ve butik otellerde açilis hazirliklari sürerken, Çesme esnafi da kollari sivadi. ÇESTOB Baskani Yakup Demir, otel doluluklarinin yüzde 70-80’lere çikacagini umduklarini belirtti.



"Bayram tatilinin Alaçati Ot Festivali’ne baglantisini kurduk"

Demir, bayram tatili ve Alaçati Ot Festivali nedeniyle otellerde rezervasyonlarin devam ettigini belirterek, "Bayram ile birlikte Çesme’deki otellerimizin neredeyse tamami açiliyor. Bayram rezervasyonlarimiz zayif gidiyordu ama su günlerde hizlandi. Bayramin ardindan Alaçati Ot Festivali var. Çesme’ye gelmek isteyenler, daha çok Alaçati Ot Festivali’ne entegre oldular. Bayram tatilinin Alaçati Ot Festivali’ne baglantisini kurduk. Belediye baskanimizdan bu konuda ricamiz olmustu. Çünkü bayram tatili çok kisa. Tatil 3 gün ve hafta sonuna sikisti. Bayram tatilini ve Alaçati Ot Festivali’ni birlikte düsündügümüzde, doluluklarin yüzde 70-80’lere çikacagini umuyoruz. Yaklasik 15 gün var. Havalar oldukça güzel gidiyor" diye konustu.



"Yurt içi ve yurtdisi, seçimlere entegre olmus durumda"

Yaz sezonu ile ilgili erken rezervasyonlarla hakkinda da bilgi veren ÇESTOB Baskani Demir, "Erken rezervasyonlarda deprem ve seçim ister istemez etkili oldu. Daha yeni yeni hareketleniyor. Deprem gününe kadar, özellikle yurt disindan erken rezervasyonlarimiz iyi gidiyordu. Deprem ile birlikte bekleme sürecine girmisti. Su anda iyi gidiyor diyebiliriz. Avrupa’dan, özellikle Hollanda’dan erken rezervasyonlarimiz akmaya basladi.

Ancak sunu söylemek zorundayiz; yurt içi ve yurtdisi, seçimlere entegre olmus durumda. Bu sene sezon, herhalde 14 Mayis sonrasinda yogun olarak baslayacak gibi. Dileriz seçim ikinci tura kalmaz. Seçim biter ve turizm de baslar" ifadelerini kullandi. ÇESTOB Baskani Demir, "Biz Çesme olarak her zaman umutluyuz. Bugüne kadar sezon her zaman güzel geçti. Pandemi döneminde bile rekor kirdik. Bu yil da yeni rekorlara imza atariz diye beklentimiz var. Insallah mahcup olmayiz" diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA