Canik, Israil Zulmüne 'Dur' Dedi

Samsun’un Canik Belediyesinin destekleriyle düzenlenen sabah namazi bulusmasinda, Israil’in Mescid-i Aksa ve Filistin halkina yönelik gerçeklestirdigi saldirilar kinandi, Filistin halkina destek mesajlari verildi.

Canik, Israil Zulmüne 'Dur' Dedi
Sabah namazi bulusmasinda bir araya gelen yüzlerce vatandas, Israil ‘in Ramazan ayinda Gazze Seridi’ne ve Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçeklestirdigi saldirilari kinadi. Israil ordusunun Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli vatandaslara yönelik gerçeklestirdigi saldirilara tepki gösteren vatandaslar, Filistin halki için destek çagrisinda bulundu. Canik Belediyesi, yüzlerce vatandasin katilimiyla gerçeklesen programda sahur yemegi ikraminda bulundu.

“Sistematik saldirilar kabul edilemez”

Programda vatandaslarla birlikte sahur yaparak sohbet eden Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, sabah namazinin kilinmasinin ardindan açiklamalarda bulundu. Baskan Sandikçi, Israil’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli vatandaslara yönelik saldirilarini Müslümanlar için büyük öneme sahip olan Ramazan ayinda bilinçli bir sekilde artirarak sürdürdügünü ifade etti.

Baskan Ibrahim Sandikçi, Israil’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli vatandaslara yönelik gerçeklestirdigi saldirilari sistematik bir sekilde yaptigini vurgulayarak, bu saldirilarin asla kabul edilemeyeceginin altini çizdi.

Canik Belediyesinin destegiyle düzenlenen sabah namazi programda bir araya gelen yüzlerce vatandas, Israil’in Mescid-i Aksa ve Filistin halki basta olmak üzere bölgede bulunan Müslüman ülkelere yönelik saldirilarina sert bir sekilde tepki gösterdi. Vatandaslar, Israil tarafindan yogun saldiri altinda olan Mescid-i Aksa ve Filistinli vatandaslar için dua etti.
Kaynak: İHA