Bu Iftar Yalnizca Çocuklara

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde geleneksel iftar programlarinin yani sira çocuklarin ramazan ayinin manevi atmosferini kesfetmesi, iftar heyecanini yasamasi adina 10 yili askin süredir "Geleneksel Çocuk Iftari " programi gerçeklestiriliyor.

Bu Iftar Yalnizca Çocuklara
Ilim Yayma Cemiyeti ve Sindirgi Belediyesi öncülügünde baslatilan mahalle aralarinda ve kapali farkli alanlarda 200 - 300 çocukla baslayan " Geleneksel Çocuk Iftari" açik alanlara sigmaz hale geldi.

13.sü Cumhuriyet Meydaninda gerçeklestirilen "Geleneksel Çocuk Iftari " ile 3 binden fazla çocuk iftar sofrasinda bulustu. Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Sindirgi Belediyesi, Ilçe Müftülügü ve Ilim Yayma Cemiyeti Sindirgi subesi isbirligi ile gerçeklestirilen iftar yemeginde ilçe müftüsü Sami Türkel, Sindirgi belediye baskan yardimcisi Salih Durak çocuklara çesitli dua ve ilahi yarismalari yaptirdi.

Iftar yemeginde kurulan sahnede çocuklar tarafindan çesitli gösteriler de sunuldu. Balikesir Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan yemekler gönüllü ögrenciler ve vatandaslar tarafindan masalara servis edildi.

Geçmisten gelecege ramazanin manevi atmosferi çocuklarla bulusuyor

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Sindirgi Belediyesi, Ilçe Müftülügü ve Ilim Yayma Cemiyeti Sindirgi subesi isbirligi ile gerçeklestirilen iftar programina katilim üst seviyede gerçeklesti. Çocuklarin nesesinin en üst seviyede oldugunu ve onlara manevi duygulari da asilamayi istediklerini belirten Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, " Sindirgida çocuk olmak hakikaten çok güzel. Çünkü Sindirgi belediyesinin 13. düzenledigimiz bir çocuk iftarinda bulusuyoruz. Çocuklarimiz hem Ramazanin ne anlama geldigini, orucun ne oldugunu ve birbirine kaynasmanin ne oldugunu hakikaten bu ortamda ögreniyor. Bugün 3 binin üzerinde çocukla beraber olduk insanin çocuk olmak cani istedi. Ve aksamina da onlari buradan aldik bir Hacivat Karagöz eglencelerle beraber coskulu bir ortama tasidik. Ramazan çok güzel ama Ramazan çocuklara Sindirgida çok daha güzel. Çocuk iftariyla birlestirdigimiz ve bu gecede eglencenin yaninda çocuklarimiza dua ögretiyoruz, yarismalar yapiyoruz ve aslinda hediyelerle beraberde Ramazanin ve dini degerlerin ne oldugunu onlara anlatmaya çalisiyoruz. Hakikaten görüyoruz ki coskulari, bize olan yaklasimlari Çocuklar o kendine verilen degeri çok iyi hissediyorlar. Kimisi tekne orucu tuttugunu söylüyor kimisi sunu diyor ama hepsi ezanin sesi olmadan kimse orucunu açmiyor“ dedi.

Çocuklara özel düzenlenen iftar yemegine AK Parti Balikesir Il baskani Ekrem Basaran, Sindirgi belediye baskani Ekrem Yavas, protokol üyeleri ve binlerce çocuk katildi.

Çocuk iftari öncesinde Balikesir Büyüksehir Belediyesi tarafindan ilçe genelindeki vatandaslara da iftar yemegi dagitimi gerçeklestirildi.

Iftar yemegi programinin ardindan Sindirgi Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü personeli tarafindan organize edilen Karagöz Hacivat gösterisi ve orta oyunu ile çocuklar geleneksel Türk tiyatrosu ile bulusturuldu. Ödüllü yarismalar ile çocuklar doyasiya eglendi.
Kaynak: İHA