Bolu'nun En Eski Berberi

Bolu’da 73 yasindaki Selahattin Varlik, 55 yil önce açarak isletmeye baslattigi berber dükkani ile en eski esnaflarindan biri olarak biliniyor. Berberlik meslegini ilk günden beri ayni dükkanda sürdüren Varlik,58 yili asan tecrübesi ile sayisiz çirak yetistirdi.

Bolu'nun En Eski Berberi
Bolu’nun usta makaslarindan bir olan 73 yasindaki Selahattin Varlik, 55 senedir ayni yerde ayni hizmeti veriyor. Bolu’da Berber Selahattin diye taninan meslege 1965 yilinda 15 yasinda baslayan Selahattin Varlik, Izzet Baysal Caddesi Hitit Pasajinda 55 yil önde açtigi 2 m2 berber dükkanini hiç el degistirmeden sayisiz çirakla beraber isletmesini 2023 yilina kadar getirdi. Sümer Mahallesinde ikamet eden Selahattin Varlik, 55 yildir dükkanina yürüyerek gelip yürüyerek gidiyor. Su anda Bolu’da berberlik yapan çogu esnafi yetistirdigini ifade eden Varlik, “Bolu’ya iyi çiraklar yetistirdik” dedi.

“15 yasinda bu meslege basladim. 73 yasimda da devam ediyorum”

2 yil daha meslegi devam ettirmek istedigini ifade eden Selahattin Varlik, “55 yildir berberlik meslegini yapiyorum. 55 yillardir ayni dükkanda hizmet veriyorum. Yetistirdigim çirak sayisini unuttum. Meslegimi 2 sene daha devam ettirmek istiyorum. Allah ömür verirse. 1965 yilinda 15 yasinda bu meslege basladim. 73 yasimda da devam ediyorum. 55 yildir ayni dükkanda hizmet veriyorum” diye konustu.

“Bolu’da yetistirdigim tüm çiraklar dükkan sahibi suanda”

Bolu’ya iyi ustalar yetistirdigini dile getiren Varlik, “Çirak yetisiyor dersem yalan olur. Çünkü, çiraklik egitim okulu açildi. Biz lise mezunu çirak yanimiza alabiliyoruz, kocaman delikanli oluyor. 18 yasindaki bir adama meslegi ögretmek biraz zor. Ben çiraklik okulunun ilk açildigi günden 1999 yilina kadar 30 yil usta ögreticilik yaptim. Bolu’nun yarisi zaten benim talebemdir. Bolu’da yetistirdigim tüm çiraklar dükkan sahibi suanda. Hepsinden de memnunum. Bolu’ya iyi ustalar yetistirdim. Ben de mutluyum” dedi.

Kaynak: İHA