Van'da 'Askida Ekmek' Uygulamasi
Vanli firincilar, geçmisi Osmanli’ya dayanan ‘Askida ekmek’ uygulamasi ile yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye ulasiyor.

Yardimdan çok yapilan yardimin yerini bulmasinin önemli olduguna dikkat çeken Pulat, “Bunun yaninda yasadiklari deprem nedeniyle ilimize gelen depremzedelere de biz askidan ekmek destegi veriyoruz. Çok sükür insanlarimiz duyarli, destek çikiyorlar. Kampanyayi 8 yildan beri yürütüyoruz. Bu kampanyayi biz baslattik, su anda birçok yer de bunu yapmaya basladi.
Insallah bu daha da artacak. Elimizden geldigince ihtiyaç sahibi ailelere ulasmaya çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.
Engin Bal isimli firinci da, “Ihtiyaç sahibi ailelere yardim etmek isteyenler bize para birakiyor. Bizde ihtiyaç sahibi ailelere ekmek veriyoruz. Çok güzel bir uygulama. Ihtiyaç sahibi bazi aileler, ekmek istemeye utaniyor ama bu gelenek sayesinde gelip ekmegini alip gidiyor” diye konustu.
Hayirsever vatandaslar ise uygulamanin çok önemli ve güzel oldugunu belirterek, hem hayirseverlere hem de araci olanlara tesekkür ettiler.
