Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi'nde Sona Dogru

Mülkiyeti Talas Belediyesine ait arsa üzerine hayirsever Mehmet Karamercan tarafindan yaptirilan Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nin insaati hizla ilerliyor.

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi'nde Sona Dogru
Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Mevlana Mahallesi Umut Caddesi arkasinda yapimi süren Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldi. Hayirsever Mehmet Karamercan ve oglu Oguzhan Karamercan’in da eslik ettigi incelemede Baskan Yalçin, iki katli kütüphaneyi her odasindan çatisina kadar ayri ayri inceledi. Daha sonra kisa bir degerlendirmede bulunan Baskan Yalçin, “Kayseri’de Talasimiz iki üniversitenin faaliyette olmasi nedeniyle ayni zamanda egitim ilçesi. Bu egitimin en önemli parçasi da kütüphanelerimiz. 7/24 Kütüphanemiz, Altintepe Semt Kütüphanemiz, Mevlana Semt Kütüphanemiz ile bu sayiyi artirirken hayirseverimiz Mehmet Karamercan tarafindan Kayseri’nin nüfus yogunlugu bakimindan en büyük mahallesi olan Mevlana Mahallemize yeni bir kütüphane daha yapiliyor. Çalismalarin sonuna yaklastik. Kendisine, oglu Oguzhan Beye ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Içerisinde hem büyükler, hem akademisyenler, hem de degisik yas gruplarindaki çocuklar için ayri ayri bölümler olacak. Buradan son derece iyi istifade edilecegini düsünüyorum. Egitim olmazsa olmazimiz. Simdiden Talas’a hayirli olsun” dedi.

Hayirsever Mehmet Karamercan’in oglu Oguzhan Karamercan ise, babalari adina bir kütüphane yaptirmaktan duydugu mutlulugu ifade ederek, “Talas’a hayirli olsun.” seklinde konustu.

Mülkiyeti Talas Belediyesine ait yaklasik 1.500 metrekare alana kurulacak olan Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde 920 metrekare kapali alan bulunacak. Engelli bölümü basta olmak üzere sosyal donatilari, kafeteryasi, çocuk oyun alani ve günlük yayinlari okuma bölümü ile bölge halkina hizmet verecek olan kütüphanede 10 bin kitap bulunacak.
Kaynak: İHA