Satin Aldigi Ev Kabusu Oldu

Aydin’in Kusadasi ilçesinde Izmirli is adamina sattiklari evi baski ve siddet yoluyla geri aldiklari iddia edilen 6 süpheli, polisin düzenledigi operasyonla yakalandi. Gözaltina alinan süphelilerden 4’ü tutuklanirken, 2’si adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Satin Aldigi Ev Kabusu Oldu
Edinilen bilgiye göre, Izmir’de yasayan bir is adami, internetteki bir emlak sitesinde evini satisa çikaran S.D isimli kadinla iletisime geçip, Kusadasi’na bagli Ege Mahallesi’nde apartman dairesi satin aldi. Iddiaya göre S.D., daha sonra is adamini telefonla arayip, evini geri almak istedigini söyledi.

Bunun üzerine Izmirli is adami, arkadasiyla birlikte evin satisini yapmak için Kusadasi’na geldi. Arkadasiyla birlikte S.D. ile bulusmaya giden is adaminin kullandigi otomobilin önü iddiaya göre Süleyman Demirel Bulvari üzerinde bir panelvan tarafindan kesildi. Zorla araçtan indirilerek panelvana bindirilen iki kisi, zanlilar tarafindan ormanlik alana götürülerek darp edildi. Ayrica üzerlerindeki 2 bin 500 frank ve 900 avro da gasp edildi. Izmirli is adamina 2 milyon 500 bin liralik senet de imzalatildi. Ertesi gün Izmirli yatirimci evin tapusunu devretmesi için tapu müdürlügüne götürülürken, arkadasi ise bir evde rehin tutuldu.

Kusadasi Ilçe Emniyet Müdürlügü, devir islemlerinin ardindan birakilan magdurlarin sikayeti üzerine süphelileri yakalamak için harekete geçti. Asayis Büro Amirligi bünyesinde olusturulan özel ekip, olayin yasandigi güzergahtaki güvenlik kamerasi kayitlarini incelemeye aldi. Polislerin yaptigi incelemede, 6 süphelinin kimlikleri belirlendi. Polisin dün es zamanli olarak gerçeklestirdigi operasyonda, R.Ç. ve A.A. Izmir’in Buca ilçesinde, N.S., M.K., S.D., F.E. de Kusadasi’nda yakalanarak gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan ‘nitelikli yagma’ ve ‘kisiyi hürriyetinden yoksun birakma’ suçlarindan adliyeye sevk edilen 6 süpheliden R.Ç., A.A., N.S. ve M.K. tutuklanirken, S.D. ve F.E. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA