Pertek'te 7'Den 70'E Herkese Yönelik Kurs Var

Tunceli’nin Pertek ilçesinde Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü tarafindan 7’den 70’e herkese yönelik çesitli kurslar düzenleniyor.

Pertek'te 7'Den 70'E Herkese Yönelik Kurs Var
Tunceli Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli Pertek Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü ve Aksam Sanat Okulu, kadin, çocuk, genç ve esnaflar basta olmak üzere 7’den 70’ye tüm ilçe halkina yönelik çesitli kurslar düzenliyor. Aile okulu, amigurumi örgü bebek, epoksi kisisel ve dekoratif ürün tasarimi, ahsap boyama ve 3-6 yas oyun odasi, besi sigirciligi, beyaz peynir üretimi, bilgisayar destekli muhasebe, kadin üst giysileri dikimi, Ingilizce, Almanca, sürü yönetimi elemani, piyano egitimi, yetiskinler için Kur’an-i Kerim, aricilik kurslarina ilçe sakinleri de yogun ilgi gösteriyor.

Ilçe halkinin ihtiyaç analizini yaparak kurslari açtiklarini belirten Pertek Halk Egitimi Merkezi Müdürü Funda Bahat, 45 kursun aktif oldugunu, kurslara yogun ilgiden memnun olduklarini ifade etti.

Bahat, ’’Halk Egitimi Merkezi olarak ilk önceligimiz bu yörenin ihtiyaçlarina cevap verebilmek. Ilçe esnafindan hayvancilikla ugrasan insanlarimiza, ev kadinlarindan çalisan annelere, gençlerden çocuklarimiza kadar her kesimden insanimizin gereksinimlerine uygun kurslar açmaya özellikle dikkat ediyoruz. Herhangi bir is ile ugrasan insanlarimizin kurslarimizdan sonra o isi daha iyi yapiyor olmasi, ev hanimlarimizin sosyallesmesi, çocuklarimizin sanatla ve sporla bulusmasi yaptigimiz isin en kiymetli en güzel yani. Yöre halkinin ihtiyaçlarina, ilgilerine göre tüm imkânlari zorlayip kurslari açiyor olmaktan son derece mutluyum’’ dedi.

Kaynak: İHA