Nisan Ayinda Yagan Kar Sasirtti

Sivas’ta Zara ve Susehri ilçelerini birbirine baglayan Geminbeli geçidinde kar yagisi etkili oluyor.

Nisan Ayinda Yagan Kar Sasirtti
Sivas’ta Nisan ayinda yagan kar görenleri hayrete düsürdü. Kentte dün gece etkisini gösteren yagmur yükseklerde yerini kar yagisina birakti. Kar yagisi sonrasi Sivas’in Susehri ve Zara ilçelerini birbirine baglayan 2 bin 10 rakimli Geminbeli geçidini beyaza bürüdü. Kar yagisinin ardindan Karayollarina bagli ekipler ulasimda herhangi bir aksama olmamasi için yagisin ilk saatlerinden itibaren çalismalarini sürdürmeye devam etti. Kar yagisi bazi vatandaslarin sasirmasina neden oldu.

“Güvenli yolculuk için kis lastigi sart”

Is seyahati geregi Sivas’ta bulundugunu ve kis lastiginin önemli oldugunu vurgulayan Necmi Yazgi, “Kar havasi görmek amaciyla özellikle bu yol güzergahini tercih ettim. Aracima kis lastiklerini Ekim ayinda taktirir Nisan ayi sonunda çikartirim. Güvenli bir yolculuk için kis lastigini çikartmak için asla aceleci davranilmamali” dedi.



“Bu zamanda kar görmek oldukça ilginç"

Bu ayda kar görmenin ilginç oldugunu söyleyen Sakir Çelik, “Bizim memleketimizde bu zamanlarda asla kar olmaz. Zaten bu sene yagista olmadi karda görmedik. Burada su an gördügüm kar yagisi için hayretler içindeyim bu zamanda kar görmek oldukça ilginç” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA