Nebiyan'da Oryantiring Heyecani

Gençlik ve Spor Bakanligi Okul Sporlari Oryantiring Grup Müsabakalari Gençler A-B yarislari 19 Mayis ilçesi Nebiyan Dagi Festival alaninda yapildi.

Nebiyan'da Oryantiring Heyecani
19 Mayis Belediyesinin katkilariyla bölgesel olarak 17 ilden 30 takimin katildigi yarislarda 350 sporcu parkuru tamamladi. Türkiye Oryantiring Federasyonu Samsun Il Temsilciligi tarafindan koordine edilen yarista 22 hakem görev yapti.

Kosarak harita ve pusula ile yön belirleme yöntemiyle yapilan bir dayaniklilik sporu olan oryantiring yarislari ilk olarak Nebiyan Doga Festivali ile birlikte 19 Mayis ilçesinde yarisilmaya baslandi. Ardindan ilçenin farkli noktalarinda 19 Mayis Belediyesi katkilariyla çizilen haritalarla birlikte yarislara ilgi artmaya devam etti. Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Nebiyan’da yaklasik 2 kilometrekare alanda hazirlanan haritada yarismacilar önceden belirlenen hedefleri bulmaya çalisti.

“Artik uluslararasi boyutta bu bölgede yapilmasini istiyoruz”

19 Mayis Belediye Baskani Osman Topaloglu yaptigi açiklamada, “17 ilden yaklasik 350 sporcu yarislar için ilçemizde bulunuyor. Oryantiring sporunu ilk olarak 2019 yilinda Nebiyan Doga Festivali’nde Samsun Il Temsilciligi ile birlikte ilçemizde gerçeklestirmistik. Ardindan her yil farkli etkinliklerde ve belediyemizin katkilariyla hazirlanan farkli haritalarda bu yarislar gerçeklesti. Biz bu yarismalarin artik uluslararasi boyutta bu bölgede yapilmasini istiyoruz” dedi.

Yarislar sonunda dereceye giren takimlara ve sporculara, 19 Mayis Kaymakami Ibrahim Civelek, 19 Mayis Belediye Baskani Osman Topaloglu,19 Mayis Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Serkan Kalinbacak, Okul Sporlari Sube Müdürü Ibrahim Irmak ve Samsun Oryantiring Il Temsilcisi Eray Kurtoglu tarafindan madalyalari verildi.

Kaynak: İHA